kiteski_kiteloop1
26 Feb 2013 2 comentari Redacció

Vola sobre la neu

T’imagines volant a 5 metres d’alçada sobre la neu durant 4 o 5 segons? Els aficionats a l’snowkite o kiteski poden explicar-te aquesta experiència amb molt de gust. Si controles amb els esquís o la taula i vols provar noves experiències, només necessitaràs dos dies per poder dominar l’estel i gaudir tot sol d’aquest esport.

Fotografia facilitada per kiteloop.

Per aprendre, a Catalunya hi ha dues escoles que ofereixen cursos, kiteloop i global-kite. La primera ofereix dos tipus de cursos, els batejos, en els quals s’aprèn a fer servir l’estel, i cursos complerts de dos dies desprès dels quals els alumnes estan preparats per poder gaudir pel seu compte de l’activitat.

Als cursos d’aprenentatge d’snowkite el primer que s’ensenya és la teoria i tot seguit a fer volar un petit estel de tracció en estàtic, doncs els esquis o la taula dificulten la pràctica. Els monitors ofereixen tota la informació necessària i els consells de seguretat. També és molt important conèixer els vents de la zona on es vola, doncs cada vent actua de manera diferent i no ho fa igual al mar que a la muntanya.

Fotografia facilitada per kiteloop.

Malgrat que l’estel et pot ajudar a pujar un pendent, els cursos es realitzen en llocs planers, per facilitar l’aprenentatge.  Els estels que fan servir els experts poden arribar a mesurar 10 o 12 metres quadrats (és important tenir en compte el pes de l’esquiador a l’hora de triar una mesura o una altra).

El material que es fa servir és el mateix que per a la pràctica de l’esqui o el surf de neu i l’estel, arnès i altres equips de seguretat els faciliten els monitors.

Fotografia facilitada per kiteloop.

Poc a poc i amb confiança els salts van començant a sortir i un cop dominat l’estel tot depèn de les ganes i la destresa de l’esquiador o surfista.

Comentaris

  1. Edu va dir això el 27 feb 2013

    Donde dice “Las cometas que usan los expertos pueden llegar a medir 10 o 12 metros de largo . Deberia decir 10 o 12 metros cuadrados.

    Saludos a kiteloop. Pronto nos veremos por el mar.

    • Redacció va dir això el 14 mar 2013

      Lo arreglamos. Muchas gracias por el aviso!

Publica un comentari

* Camps obligatoris.
L'autor d'aquest bloc modera els comentaris.