La Molina
21 Feb 2014 0 comentaris Redacció

Vine a veure els millors riders del món

Saps que els propers 14 i 15 de març es celebra a La Molina la Copa del Món d’Snowboard Cross FIS?

Si vols viure l’emoció de la competició i veure els millors riders d’aquesta especialitat olímpica des de 2006 no t’ho pots perdre.

Primer baixaran individualment i després de quatre en quatre, per la pista amb salts, obstacles i corbes peraltades.

L’única noia de l’equip de SBX, que participa en aquesta competició, és catalana i es diu Anna Amor. Esquiadora del CE Puigcerdà, ha guanyat ja diverses medalles de plata i d’or a diferents proves de campionats europeus en els darrers dos anys.

 

La Molina s’ha convertit en escenari habitual d’aquesta competició.

Surf de neu català

La tradició del surf de neu té molts adeptes a Catalunya. Ja existeixen dos centres especialitzats de tecnificació, un a la Vall d’Aran i l’altre a La Cerdanya, i el nom de Queralt Castellet s’imposa amb força com una de les esportistes amb més futur sobre una taula. La sabadellenca ha participat en tres jocs olímpics. A Sotxi 2014 es va classificar per a la final de half-pipe (migtub) i finalment va quedar onzena.

 

L’esquiadora Queralt Castellet, en ple salt.

Una modalitat amb futur

El surf de neumolt relacionat amb altres esports com el surf o l’skate, va sorgir als Estats Units durant els anys 60, i als 70 es van fabricar les primeres taules i es van construir les primeres pistes específiques per aquesta pràctica esportiva.

És una disciplina jove. Les modalitats que se’n practiquen en competició es diferencien pel material utilitzat. Les més practicades són les de bota tova: les més populars són el half-pipe, el big air i l’slope style. Amb bota dura es practica el gegant paral·lel i l’eslàlom paral·lel.

Més informació sobre el surf de neu a Catalunya.com

Publica un comentari

* Camps obligatoris.
L'autor d'aquest bloc modera els comentaris.