1 Aèria general Sitgesb
28 May 2012 2 comentari Redacció

Una tarda modernista a la vora del Mediterrani

300 dies de sol l’any, 17 platges de sorra fina, una gastronomia deliciosa i una gran oferta comercial fan de Sitges un dels principals destins turístics del món. A totes aquestes comoditats s’hi uneix un llegat històric de finals del segle XIX que ha deixat joies arquitectòniques com el Palau Maricel, el museo del Cau Ferrat i les cases dels “americanos”. Encara que tots dos museus estan tancats per obres, fins al 26 de novembre es poden admirar una selecció de 150 peces d’El Cau Ferrat a l’Edifici Miramar. És una gran oportunitat per contemplar aquestes obres en un context diferent a l’habitual.

Un recorregut cultural per la Blanca Subur justifica una tarda d’estiu a Sitges. En aquesta pàgina web s’ofereixen diferents itineraris: www.agisitges.com

El front marítim de Sitges

Les col·leccions artístiques de Sitges s’allotgen al Cau Ferrat i els museus Maricel i Romàntic. Entre tots ells reuneixen més de 13.000 peces: talles gòtiques, pintura modernista, ferro forjat, ceràmica, vidre, mobles o nines.

El claustre del Palau Maricel

Una de les terrasses del palau Maricel

El museu del Cau Ferrat

La casa museu de l’antic Escorxador

El Cap de la Vila és el centre neuràlgic de Sitges. La casa modernista, que tothom coneix com “la casa del Rellotge”, és una de les més característiques de la ciutat.

El cap de la Vila

A l’avinguda d’Artur Carbonell i als carrers de Francesc Gumà, Sant Isidre i Illa de Cuba, hi ha diverses de les cases més significatives dels anomenats “americanos”, caracteritzades per una mescla d’estils que des del neoclacissisme, el modernisme i el noucentisme es barregen en cadascuna de les construccions.

Es va anomenar “americanos” aquells qui, després d’assolir l’èxit econòmic en les seves aventures d’ultramar, van tornar a Sitges, on van construir les seves mansions.

La façana de la casa de Pere Ferreres, una de les cases dels “americanos”

Comentaris

  1. Juan María Llopis va dir això el 28 ago 2012

    No conocía esta faceta arquitectónica de Sitges. Siempre me había limitado a la playa y las tiendas. Agradecido por la sugerencia.

  2. Sitges va dir això el 18 oct 2012

    Buenas tardes, yo recomiendo la ruta de los Americanos de Sitges que nos adentra al S.XIX cuándo muchos jóvenes sitgetanos partieron a las Antillas con el sueño de hacerse ricos. Muchos lo consiguieron y regresaron a Sitges formando la nueva burguesía sitgetana, construyendo ostentosas mansiones y dando un empuje de prosperidad en este pueblo del Garraf.

Publica un comentari

* Camps obligatoris.
L'autor d'aquest bloc modera els comentaris.