Ruta fluvial pel Montsià
31 Jul 2014 0 comentaris Redacció

Una ruta fluvial pel Montsià

El programa Un dia perfecte en família a Catalunya porta la família Pegra a visitar la comarca del Montsià. La ruta que han fet els ha fet anar primer sota terra, a les Coves Meravelles a Benifallet, per després recórrer el riu Ebre avall fins el poblat ibèric de Castellot de la Roca Roja. Han acabat l’aventura fluvial amb un passeig amb piragua amb Rogles Aventura, a Flix. Les emocions i les remullades estan garantides!

Una meravella de coves

Molt a prop de Benifallet, primera parada de la ruta, hi ha un conjunt de sis coves que han estat batejades com a Coves Meravelles. Només se’n poden visitar dues: la Cova de les Meravelles, a 50 metres sota terra i amb un recorregut de 510 metres, i la Cova del Dos. La visita és molt recomanable per l’espectacle natural d’estalactites i estalagmites amb milers d’anys d’antiguitat que es poden veure i que reben diferents noms segons la seva forma: l’elefant, els reis mags…. Buscar-les s’ha convertit en un joc pels nens. A la cova s’hi està molt fresc (a 17º tot l’any) i cal posar-se una jaqueta. Les explicacions dels guies, molts amenes i divertides, fan que els tres quarts d’hora passin volant!

Un moment de la gravació del trajecte pel riu Ebre.

Riu avall… en llagut

Sortim a la superfície i pugem a un llagut, una embarcació tradicional de la zona, que ens portarà a navegar per les aigües del riu Ebre. El trajecte fluvial, que dura uns 50 minuts, arriba al Castellot de la Roca Roja on es pot visitar el poblat ibèric del s VI aC. El camí del riu al turó on és el poblat, de només cinc minuts, és molt agradable i convida a gaudir dels paisatges riberencs. Aquest jaciment a 45 metres del riu es conserva en bon estat, i les restes de cases i muralles permeten imaginar-se com era la vida en la prehistòria.

Els arrossos del Delta

Un cop apresa la lliçó d’història, tornem a Benifallet a bord del llagut. És l’hora de dinar, i la flaire a arròs sortit del foc et porta a l’Hotel Restaurant Can Pepo de Benifallet. La seva cuina és tant senzilla com deliciosa (cosa molt important si es va amb nens).  Serveixen un arròs típic del Delta, fet amb rap i gambes. Com a curiositat, aquest restaurant compta amb el Diploma Turístic de Catalunya, atorgat per la Generalitat, en reconeixement a la seva contribució al foment del turisme a la regió catalana.

Un passeig en piragua

Tornem al riu Ebre, ja que la darrera activitat de la jornada d’avui també és aquàtica: un passeig en piragua de les poblacions de Móra d’Ebre a Miravet amb Rogles Aventura, S.L. Un viatge entretingut ja que es poden veure els ocells que han fet de l’Ebre el seu hàbitat. Al Delta de l’Ebre el riu es troba amb el mar, i l’aigua dolça es barreja amb la salada, per això tant la vegetació com la fauna de la zona són úniques. Després del passeig, una bona remullada al riu per refrescar-se i acabar relaxats aquesta jornada d’aventura al Montsià.

Mapa de la ruta

Veure el mapa a Google Maps

Més informació per si voleu fer la ruta:

Coves Meravelles: Ajuntament de Benifallet.  C. Major, 1, 43512 Benifallet. Tel. 977 46 20 05

Poblat ibèric de Castellot de la Roca Roja: Ajuntament de Benifallet.  C. Major, 1, 43512. Benifallet, Tel. 977 46 20 05

Hotel Restaurant Can Pepo: C. Piscines, 1, 43512 Benifallet, Tel. +34 977 462 200

Rogles Aventura, S.LC. La Barca, 40. Flix. Tel. 977 410 049 o 649 605 86

Publica un comentari

* Camps obligatoris.
L'autor d'aquest bloc modera els comentaris.