Passeig pel centre de Prades
15 Jul 2014 0 comentaris Redacció

Una pel·lícula de l’oest a Prades

La família Ortega, de la mà del programa Un dia perfecte en família a Catalunya, s’ha aventurat a fer una ruta per les terres vermelles de Muntanyes de Prades i Siurana. La primera parada: el nucli antic de Prades, una vila amb molta història i molta aigua. Després, han anat jugar a indis i vaquers al Prades Aventura Park, i han fet una visita a Siurana per conèixer les seves llegendes. Finalment, s’han guanyat un merescut descans a Cal Crispí. El far west us espera!

La terra i l’aigua de Prades

Es hora de descobrir els racons amb encant del casc antic de Prades, coneguda com la vila vermella pel color de la seva pedra. Una passejada amb un guia us permetrà descobrir una joia: l’església de Santa Maria la Major, del s XIII, que abans també es feia servir com a torre de vigilància. Al  nucli antic De Prades hi ha un munt fonts per refrescar-se, cosa que va molt bé perquè els petits s’hidratin durant la passejada. I si sortiu del municipi, als voltants n’hi trobeu més de 20… Impossible passar set a Prades!

Fent camí cap a L’Abellera

Cal recordar que gairebé tot el municipi de Prades és Espai d’Interès Natural. De fet, des de Prades surten moltes rutes de senderisme, BTT i camins per passejar com la ruta de l’ermita de l’Abellera. Un camí apte per a nens de totes les edats i amb recompensa: un cop s’arriba a l’ermita es pot veure el paisatge impressionant de les Muntanyes de Prades amb roures, alzines, pins i castanyers.

De l’ermita de l’Abellera en surt un itinerari amb BTT de 9 quilòmetres.

Tothom a fer l’indi… i el vaquer!

Escola de vaquers

La següent activitat també és apte per a tota la família i, encara que ho sembli, no es corre cap mena de risc. Es tracta d’anar a fer l’indi al Prades Aventura Park, un parc temàtic del salvatge oest americà que és com una escola de cowboys. El primer pas, posar-se el barret. I després, toca anar a buscar or o bé practicar el tir amb arc, entre altres coses. Als nens segur que els costa marxar.

Un bon plat de…

L’hora de dinar és important, sobretot quan venim de l’oest més salvatge. I què pot demanar un nen si li preguntem què vol menjar? Heu encertat: macarrons. Aquests no són ben bé els de l’avia però com si ho fossin perquè a la Fonda Espasa la cuina casolana és de primera divisió.

La llegenda de Siurana

Darrera visita de la jornada: Siurana, un municipi que a més de comptar amb una arquitectura ben variada, com una església del s XII, la de Santa Maria, o les restes del castell àrab també té una llegenda. S’ha de visitar el salt de la reina mora, un lloc dalt d’un turó des d’on, segons expliquen els vilatans, es va precipitar amb el cavall la reina Abd-el-Azia, veient-se vençuda pels cristians. I després d’aquesta història emocionant, tornem a Prades on fem parada i fonda a Cal Crispí, una casa rural que ofereix allotjament i àpats a famílies aventureres.

Cal Crispí ofereix un servei de guia per a rutes amb BTT i  informació sobre les excursions que s’hi poden fer pels voltants. I si encara voleu més acció, a l’embassament de Siurana s’hi poden fer sortides amb canoa o caiac. Un bon final per a aquesta ruta tan activa.

Muntanyes de Prades: nova destinació familiar d’interior

Fins ara Catalunya només comptava amb una destinació de turisme familiar d’interior: Valls d’Àneu, a la qual ara se suma Muntanyes de Prades, la segona destinació d’interior de Catalunya que ha aconseguit aquest segell de l’Agència Catalana de Turisme.

Mapa de la ruta

Veure el mapa a Google Maps

Més informació per si voleu fer la ruta:

Oficina de Turisme de PradesPlaça Major, 2, 43364 Prades. Tel. +34 977 868 018

Oficina Municipal de Turisme de Prades i Centre d’interpretació de les Muntanyes de Prades: C. Del doctor Ferran, 8, 43202 Reus. Tel. +34 977 327 155

Prades Aventura Park: Sant Llorenç, 8, 43364 Prades, Tel. +34 626 13 36 06

Fonda Espasa:  C. Sant Roc, 1, 43364 Prades, Tel. +34 977 86 80 23

Oficina de Turisme de Siurana: C. Comte de Rius s/n, 43360 Cornudella de Montsant. Tel. +34 977 821 000

Cal Crispí: Nou del Pont, 5 43364, Prades. Tel +34 616 319 802

Publica un comentari

* Camps obligatoris.
L'autor d'aquest bloc modera els comentaris.