VILA  NIT 1
06 Sep 2012 1 comentari Redacció

Un país per gaudir de l’aigua tot l’any

Fa milers d’anys que viatgers d’arreu del món vénen a Catalunya per gaudir de les aigües mineromedicinals, ja sigui per salut o per relaxar-se i trobar l’equilibri perfecte entre el cos i la ment. El que tots aquests visitants troben a Catalunya és la combinació que garanteix un turisme saludable o, si cal, el tractament per a alguna dolència.

Una piscina termal de l’hotel-balneari Vila de Caldes

Catalunya és la regió d’Espanya amb més spas. Les propietats mineromedicinals de les aigües catalanes han fet que creixin les opcions turístiques al voltant del termalisme. Moltes poblacions catalanes són famoses per tenir una llarga relació amb el termalisme. Es tracta de les viles termals, unes poblacions ideals per descobrir la cultura del termalisme.

Moltes d’aquestes viles deuen als seus orígens romans la tradició balneària. Són: Benifallet, Caldes d’Estrac, Caldes de Malavella, Caldes de Montbui, el Vendrell, la Garriga, Sant Climent Sescebes, Sant Hilari Sacalm i Santa Coloma de Farners.

La Font del Lleó, a Caldes de Montbui, un brollador d’aigua termal a 74 graus

De les estacions termals als centres de wellness

Les aigües termals s’utilitzen per un gran ventall de tractaments, des de cosmètics fins a mèdics, sempre administrats per professionals qualificats. Bé sigui en balnearis, amb aigua termal, o en centres de talassoteràpia, amb aigua del mar, l’aigua és l’eix principal de tots aquests tractaments.

Unes amigues al spa de Le Méridien Ra Beach Hotel & Spa

La diferència principal entre els spas i els balnearis és la temperatura de l’aigua, així com la seva composició mineral i les propietats mèdiques de les aigües. Podeu obtenir-ne tota la informació al següent web: www.balnecat.cat

Comentaris

  1. Hotels amb encant va dir això el 06 set 2012

    Sens dubte aquest es un model turístic en creixement, que tant atreu forans com turisme local.
    Un valor a reivindicar, que cada cop és més apreciat.

Publica un comentari

* Camps obligatoris.
L'autor d'aquest bloc modera els comentaris.