PHOTO7_0120_738x246
30 Jun 2012 0 comentaris Lídia Penelo

Un dia de ràfting a la Noguera Pallaresa

Si us agraden els esports aqüàtics als Pirineus de Lleida trobareu sensacions úniques tant als seus rius salvatges com als  llacs d’aigües tranquil·les.   Lleida és líder a Espanya en esports d’aventura, i hi ha un munt  d’empreses especialitzades amb monitors experimentats que posen al vostre abast un ampli ventall d’activitats tan diverses com el piragüisme, la canoa de llac, el caiac, l’hidrotrineu, el descens de barrancs o l’esquí nàutic, per només citar-ne alguns.

De totes aquestes activitats el ràfting és la que te més èxit. Potser hi té alguna cosa a veure el fet de que la Noguera Pallaresa és un dels millors rius de Catalunya i Espanya on practicar el ràfting perquè és un dels més ràpids. Neix a més de 2000 metres d’altitud i després de recòrrer 146 quilòmetres desemboca al riu Segre.

Segurament, ja sabreu que el ràfting consisteix en el descens dels ràpids d’un riu en una embarcació de goma, i que es tracta d’una activitat que es realitza sempre en grup. Els especialistes d’aquest esport coincideixen en afirmar que per iniciar-s’hi només cal bona voluntat, portar un banyador i una tovallola, ja que l’empresa organitzadora de la baixada proporciona la resta del material necessari com el vestit de neoprè, el casc, els escarpins, i també una assegurança mèdica.

Llavorsí, un bon punt de partida

Una de les escoles d’esports d’hivern i d’aventura més veteranes de la zona és Roc Roi, especialitzada en l’organització de descensos en les aigües braves de la zona. Els trajectes s’adeqüen a les necessitats dels clients, i uns dels més demanats i espectaculars és el que va de Llavorsí a Rialp, ja que en dues hores es recorren uns 12 quilòmetres d’autèntica adrenalina.

Ara bé, si aneu acompanyats de canalla o sou inexperts i voleu una iniciació més suau podeu optar per la ruta que connecta Escaló amb Llavorsí, un descens de 8 quilòmetres. Però si sou navegants experimentats, us podeu atrevir amb un viatge d’un dia sencer i sortir de Llavorsí per arribar al congost de Collegats, 52 quilòmetres de distància. El més important és que sigueu conscients de les vostres forces i que seguiu les indicacions dels professionals.

Publica un comentari

* Camps obligatoris.
L'autor d'aquest bloc modera els comentaris.