Gaudint de les vistes de Montserrat
30 Jul 2014 0 comentaris Redacció

Un dia a la muntanya màgica de Catalunya

Avui acompanyem la família Ureña, de la mà del programa Un dia perfecte en família a Catalunya, en una ruta d’alçada i molt especial: la muntanya de Montserrat.

Un viatge en tren cremallera ens portarà a la basílica i el monestir, on visitarem La Moreneta. I seguim pujant, a bord del Funicular de Sant Joan per dirigir-nos a l’Espai Natura i el nou Espai Audiovisual on acabarem d’entendre la singularitat d’aquesta muntanya i tot el que l’envolta. Després, una visita a Can Pujolet, un obrador per fer un tast de mató i formatge curat i, per acabar, fem nit en un lloc ben especial: les Cel·les Abat Marcet. Us ve de gust una ruta plena de màgia i llegenda?

 

En cremallera a veure La Moreneta

Després d’arribar a Monistrol de Montserrat ben còmodes als Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) que connecten diverses poblacions amb aquesta estació, comencem aquesta ruta per Montserrat a bord del tren cremallera. L’original data del 1894 i el nou va ser inaugurat al 2003.

Un cop baixem del cremallera anem directes cap al Monestir i la Basílica de Montserrat. Allà podem veure la Mare de Déu de Montserrat, coneguda popularment com La Moreneta. Diuen que el color li ve de l’escalfor i del fum dels ciris que s’encenien al seu voltant. I com que cal seguir les tradicions: parem a encendre un ciri en honor a la verge.

 A Montserrat s’organitzen estades que inclouen activitats per a tota la família.

Una visita instructiva al nou Espai Audiovisual.

Més amunt, per gaudir de la natura i la història de Montserrat

Hem pujat bastant amunt, però encara podem pujar una mica més… Així que agafem el Funicular de Sant Joan i anem cap a l’Espai Natura, on coneixerem tots els secrets de la muntanya. A través d’una exposició en descobrim la història, la peculiar geologia, el tresor amagat de les seves coves i la varietat de la flora i fauna autòctona com el duc (mussol real) o el porc senglar.

Si voleu jugar amb els petits, us proposem el joc de trobar les agulles (formacions geològiques de pedra típiques de Montserrat) amb noms tant curiosos com La panxa del Bisbe, la Momieta, la Prenyada, etcètera. Les sabreu trobar? I per fer una mica de cultura, ens acostem al nou Espai Audiovisual on hi ha una exposició permanent que gira al voltant de tres eixos: muntanya, monestir i santuari. Hi destaca la presència de la Santa Imatge, des de finals del segle XII, i la singularitat d’un monestir amb gairebé mil anys d’història.

Un dinar amb l’abat

Al restaurant de Hotel Abat Cisneros fem una parada per recuperar forces. El seu menjador, que durant el segle XVI allotjava les cavallerisses, té una extraordinària volta de pedra per sostre i la roca viva per paret. Per dinar podem prendre un plat de bacallà i tastar el mató i la crema catalana, les seves especialitats.

El mató de Can Pujolet

Què ens en dieu d’una visita a Cal Pujolet per tastar i veure com es fabriquen el formatge i el mató de Montserrat? Doncs dit i fet! Aquest obrador també fa crema catalana de manera artesana i és l’únic que elabora formatge curat a Montserrat. Rematar la visita amb un tast està força bé, oi?

Una nit ben original

Després d’una jornada tant moguda, ens pot anar bé fer nit a Montserrat. I la podem passar en un lloc diferent: les Cel·les Abat Marcet, però no ens referim pas a les reixes de la presó, no us espanteu! Es tracta d’habitacions perfectament equipades a molt bon preu. Aquí dormirem relaxats i acompanyats només dels sorolls de la natura.

Mapa de la ruta

Veure el mapa a Google Maps

Més informació per si voleu fer la ruta:

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya FGC: Tel. +34 900 90 15 15

Cremallera de Montserrat: Tel. +34 93 205 15 15

Funicular de Sant Joan:+34 93 877 77 77

Monestir de Montserrat: 08199 Monestir de Montserrat. Tel. +34 93 877 77 01

Restaurant Hotel Abat Cisneros: Monasterio de Montserrat, s/n, 08199 Montserrat. Tel. +34 938 77 77 01

Cal Pujolet: Carretera Marganell, KM 2, 5, 08298 Marganell. Tel.+34 938 35 70 67

Cel·les Abat Marcet: Monestir de Montserrat, s/n, 08199. Tel. +34 938 777 777

Publica un comentari

* Camps obligatoris.
L'autor d'aquest bloc modera els comentaris.