hostalets
18 Dec 2012 0 comentaris Redacció

Turisme hivernal a la Vall d’en Bas

El turisme hivernal es relaciona amb la neu i l’esquí, però Catalunya amaga preciosos llocs que representen una seriosa alternativa de vacances, com la Vall d’en Bas, a la comarca de la Garrotxa.

Els camps de conreu de cereals, com el blat de moro, la patata, la civada i l’ordi, acoloreixen la plana de la vall, mentre que els boscos d’alzines, faigs i roures abriguen els turons que envolten el paisatge, coronat pel Puigsacalm, un massís de 1.515 metres d’altura des del qual es contemplen unes espectaculars vistes panoràmiques de gran part de Catalunya.

Massís del Puigsacalm.

Els amants del senderisme disposen de 12 rutes que es poden realitzar a peu o en BTT i que transcorren per paisatges singulars, majoritàriament aptes per a tots els públics, entre els quals destaquen les excursions que arriben al Salt del Roure i al Salt del Sallent, dues belles cascades, perdudes enmig de la Vall, ideals per desconnectar del soroll de la ciutat.

Una altra manera de recórrer els municipis de la Vall d’en Bas és pujar al tren turístic que surt des dels Hostalets d’en Bas. Es pot llogar per a grups i que permet personalitzar els itineraris.

L’agricultura i la ramaderia són dos importants motors econòmics de la Vall d’en Bas

Al llarg dels 90 km² d’extensió de la vall s’estenen ermites romàniques d’important valor i dues poblacions catalogades com a conjunt historicoartístic, la vila del Mallol, on s’ha de visitar la casa del Veguer i la presó medieval, i Hostalets d’en Bas, que atresora uns balcons de fusta, acolorits per centenars de geranis, que han estat immortalitzats per nombrosos pintors i fotògrafs.

A Joanetes s’organitza cada Nadal un Pessebre Vivent en què participen més de quatre-centes persones que rememoren més de cinquanta escenes pròpies de l’adveniment. L’estrella il·luminada que corona el pessebre, situada al cim de la cinglera de Santa Magdalena, està inscrita al llibre Guiness dels Records com la més gran del món.

Un dels principals atractius de la Vall d’en Bas resideix en la seva cuina, agrupada sota la denominació ‘Cuina Remença‘, iniciativa a la qual s’han sumat tots els restaurants i cases rurals del terme municipal i que aporta receptes senzilles elaborades utilitzant els productes de la zona, amb un enorme respecte per la terra. Amb aquesta aposta es pretén mantenir el caràcter agrícola i rural de la vall i aprofitar els aliments que ofereix una de les terres més fèrtils de tot Catalunya.

Publica un comentari

* Camps obligatoris.
L'autor d'aquest bloc modera els comentaris.