CADI H_destacada
11 Jun 2013 0 comentaris Redacció

Turisme actiu: descobreix Catalunya per terra, aigua i aire

Catalunya és molt més que sol i platja. Des dels Pirineus fins al litoral mediterrani, el nostre país disposa d’una varietat geogràfica, d’un patrimoni natural i d’una biodiversitat excepcionals. Si aquest estiu enlloc tombar-te a la platja prefereixes fer un turisme més actiu, et presentem diverses propostes de terra, aigua i aire per gaudir de Catalunya d’una manera sostenible i responsable.

Terra

Amb més de 9.000 quilòmetres de camins i senders, Catalunya és un indret ideal per descobrir a peu. Si t’agraden els itineraris de llarg recorregut, et proposem els senders dels Pirineus GR-211, el GR-11 i la travessa dels Carros de Foc. El primer traça un recorregut per l’interior de la Vall d’Aran, el segon travessa els Pirineus d’oest a est, i el tercer connecta el Pallars, l’Alta Ribargorça i la Val d’Aran. La Ruta del Cister, que agrupa els monestirs de Santes Creus, Vallbona i Poblet, i  els Camins de Ronda, que voregen les cales del nord de la Costa Brava, són unes rutes amb un gran atractiu per fer senderisme.

Estany de Sant Maurici.

Les terres catalanes també són un entorn idoni per practicar el cicloturisme i la bicicleta tot terreny (BTT). Les xarxes clicloturistes, com les del Baix Empordà i les de les Terres de l’Ebre, les vies verdes i la xarxa de 18 centres BTT, amb més de 6.400 quilòmetres d’itineraris, configuren una amplia oferta per recórrer el nostre país sobre rodes.

Pels amants de l’escalada, Catalunya compta amb una gran varietat de muntanyes i de múltiples vies ferrades de diversos nivells de dificultat. Per gaudir d’aquest esport, et proposem la muntanya de Montserrat, amb més de dues-centes agulles, la serra del Montsec i la Vall de Camprodon.

Aigua

Els rius Noguera Ribagorçana, Noguera Pallaresa, Garona i Segre ofereixen la possibilitat de fer descensos per aigües braves, per barrancs o per gorges, així com ràfting, canoa, caiac o piragüisme.  El Parc Olímpic del Segre, de 500 metres de llargada i amb un cabal regulable, és una instal·lació olímpica amb unes característiques formidables per practicar d’aquests esports. El litoral català, els llacs i els embassaments també ofereixen una àmplia oferta d’activitats nàutiques.

Activitat de ràfting a Sort.

Aire

A més de per terra i aigua, et recomanem observar la fisonomia del nostre país des de. Deixa’t meravellar pels  cims dels Pirineus, les masses boscoses, les planures i les costes que conformen la nostra geografia ja sigui amb globus, parapent o helicòpter.

 Vol en globus.

Si vols més información sobre activitats de turisme actiu a Catalunya, consulta el web Actiu-Natura.

Publica un comentari

* Camps obligatoris.
L'autor d'aquest bloc modera els comentaris.