Mercè 2014
17 Sep 2014 0 comentaris Redacció

Traca final de festa major

Amb l’arribada de la tardor s’acaben les festes majors. Aquest cap de setmana i part de la setmana vinent pots gaudir de la traca final: les festes de la Mercè, a Barcelona, i les de Santa Tecla, a Tarragona.

Si per alguna cosa es caracteritzen les festes de la Mercè és perquè són especialment adequades per viure-les en família. El pregó de Núria Gispert, antiga directora de Cáritas, dóna inici a més d’un centenar d’activitats que es tancaran amb el piromusical. N’hi ha per a tots els gustos: cursa de la Mercè, concert, tradició de la mà de castellers i el bestiari de la ciutat…

Et volem recomanar dos espais: el parc de La Ciutadella i el castell de Montjuïc.

Dins de La Ciutadella, es recupera un antic parc d’atraccions que hi havia a principis del segle XX: el Saturno Park. Li tornaran a donar vides espectacles vintage com el creat pels Comediants o el de les titelles de la Companyia d’Herta Frankel. També a La Ciutadella, l’espai de La Petita Mercè és el lloc pels espectacles de carrer, com el de les bombolles de La Xarranca o els dracs de drap de la companyia Efímer, que la setmana passada ja van recórrer els carrers de Tàrrega durant la Fira de Teatre al carrer.

I l’altre escenari és el castell de Montjuïc, on es veuran alguns dels millors espectacles de circ actuals. No et pots perdre l’actuació dels professionals de l’Ateneu de 9Barris, la Pepa Plana i en Toti Toronell i d’algunes companyies d’Estocolm, la ciutat convidada a la Mercè d’enguany.

Cap a Santa Tecla

Les colles de diables desfilant per Santa Tecla

L’atra festa important és la de Santa Tecla, a Tarragona. En destaquem dues coses. Una és el seguici popular, el conjunt de balls i danses amb bèsties i representacions al·legòriques que protagonitzen les festes des del segle XIV. Tarragona ha fet un esforç per recuperar tots els elements d’aquest seguici i és un dels més importants de Catalunya. I l’altra és la diada castellera de Santa Tecla, que no us podeu perdre. Tarragona és una de les places castelleres més importants i on s’aixequen més castells de nou. Us esperen per fer-hi pinya!

Publica un comentari

* Camps obligatoris.
L'autor d'aquest bloc modera els comentaris.