Retrat de família a Lo Parot de visita per Horta de Sant Joan
18 Aug 2014 0 comentaris Redacció

Tot buscant Picasso a Horta de Sant Joan

Avui acompanyem a la família Francès en la seva ruta per Horta de Sant Joan amb el  programa Un dia perfecte en família a Catalunya. Primer visitem una olivera de l’època dels ibers: Lo Parot. I després, anem a conèixer el centre històric i el llegat artístic d’un altre veí molt conegut: Picasso. Provem la cabra blanca a la Fonda Miralles i per baixar el dinar, acabem fent una via verda per la Vall de Zafán. Art i natura a les Terres de l’Ebre.

Una olivera monumental

A mig quilòmetre del poble, visitem un arbre monumental: Lo Parot. És una olivera única en la seva espècie. Data de l’època dels ibers i dels romans: té més de 2.000 anys d’antiguitat. A més a més, té la soca amb el perímetre més gran de tota Catalunya.

Picasso a Horta de Sant Joan

Deixem el camp per acostar-nos a la vila. El nucli històric d’Horta de Sant Joan, amb edificis gòtics i renaixentistes, va comptar amb un veí il·lustre: el pintor Picasso que va passar-hi dues temporades, una l’any 1888 i l’altre al 1909. Es pot veure la casa-estudi on va pintar gairebé tota l’obra cubista. El vincle entre el pintor i Horta de Sant Joan va ser molt fort. Tant, que hi ha un Centre Picasso  on podem veure facsímils, no obra original. L’artista va immortalitzar la zona pintant la muntanya de Santa Bàrbara, el Convent de Sant Salvador i el mas de Tafetans.

Tastem un nou plat

És hora de dinar i a la Fonda Miralles podem provar el seu plat estrella: crestó escabetxat. Aquest plat està fet amb cabra blanca, criada a la mateixa fonda.

A punt pel bany a la Font Calda

I pedalem per la via verda

Amb Esgambi ens llancem a pedalar per la via verda de la Vall de Zafán. Aquesta ruta segueix el riu Canaleta fins arribar a Tortosa, on es pot visitar la zona medieval i el Castell de la Suda. Són 33 quilòmetres, però no us espanteu que són tots de baixada! Si encara així us sembla molt llarga, podeu fer un tram. Si passeu pel Santuari de la Font Calda, podeu banyar-vos a la piscina natural, perfecte per suportar la calor de l’estiu i acabar el dia. També  podeu quedar-vos a dormir als apartaments rurals La Farinera i acabar de gaudir d’Horta de Sant Joan.

Mapa de la ruta

Veure la ruta a Google Maps

Més informació per si voleu fer la ruta:

Ajuntament d’Horta de Sant Joan: Plaça de l’Església 3, 43596 Horta de Sant Joan. Tel. +34 977 435 005

Fonda Miralles: Av. Generalitat, 19-21, 43596 Horta de Sant Joan Tel. +34 977 43 55 55

Esgambi: Carrer Sant Miquel, 7, 43595 Horta de Sant Joan. Tel. +34 689 293 766

La Farinera: Carrer Afores, 43596 Horta de Sant Joan. Tel. +34 977 43 57 30

Oficina de Turisme d’Horta de Sant Joan: Pl. Catalunya, s/n, 43596 Horta de Sant Joan. Tel. +34  977 435 043

Publica un comentari

* Camps obligatoris.
L'autor d'aquest bloc modera els comentaris.