Selecciona un idioma:

 • Generalitat de Catalunya
  • Me gusta compartir
   M'agrada
   Compartir
  • Me gusta compartir
   M'agrada
   Compartir
  • Me gusta compartir
   M'agrada
   Compartir
  • Me gusta compartir
   M'agrada
   Compartir
  • Me gusta compartir
   M'agrada
   Compartir
 • Segueix-nos a:
 • Facebook
 • RSS
 • Twitter
fotoheadegirona

Girona

El Pirineu de Girona

El Pirineu de Girona és una destinació de muntanya de proximitat per a les grans urbs catalanes. Neix al cap de Creus per l’est i acaba a la Cerdanya. Molts practicants dels esports d’hivern de Girona i Barcelona trien per a les vacances una de les quatre estacions d’esquí alpí com ara La Molina, Masella, Vallter 2000 i Vall de Núria, que sumen 162 km esquiables. O bé la d’esquí de fons, Guils Fontanera, amb 45 km de traçats distribuïts en 18 circuits.

El Ripollès

El Ripollès és una comarca del vessant sud del Pirineu oriental que comprèn la capçalera del riu Ter i el seu afluent Freser. És una comarca amb diversitat de climes, des del mediterrani fins al d’alta muntanya, fet que permet la pràctica dels esports d’hivern.

La Molina, Vall de Núria i Vallter 2000 són les tres estacions d’esquí que tenen instal·lacions al Ripollès, pistes i més pistes per gaudir del plaer de lliscar damunt la neu.

El cas de La Molina és especial, ja que només una zona de l’estació és al Ripollès. Es tracta del pla d’Anyella, amb els Alabaus com a pista principal d’aquest sector. Cal destacar-ne el parc de surf (snowpark) que es va construir per als Campionats del Món d’Snowboard que es van celebrar en aquesta estació el gener del 2011 i que enguany estarà obert a tothom: experts i debutants.

Vall de Núria és una estació singular. Només s’hi pot accedir a través del cremallera que surt des de Ribes de Freser i fa una travessa de 12,5 km, amb un desnivell de 1.000 m en 40 minuts. És una estació d’esquí familiar envoltada de cims de prop de 3.000 metres.

Vallter 2000 és en un cercle d’origen glacial, a la zona més oriental dels Pirineus, i dins del terme municipal de Setcases. És una estació pròxima a Barcelona (140 km) i a Girona (90 km), i és l’estació perfecta per a escapades d’un dia.

El Ripollès, però, és una comarca que atreu per molts altres motius. Té més de 400 establiments turístics per passar la nit, amb centres de benestar, i ofereix la millor gastronomia de muntanya, amb les rutes de la Vall de Ribes, la Vall de Camprodon i el Baix Ripollès.

A més, és un lloc de referència del turisme cultural ja que s’hi poden visitar els monestirs de Santa Maria de Ripoll, el de Sant Pere de Camprodon i el de Sant Joan de les Abadesses. A més, durant tot l’any s’organitzen activitats esportives a banda de l’esquí, com ara l’excursionisme, l’hípica, la BTT o rutes en 4×4.