camp_arves
05 Feb 2013 1 comentari Redacció

Aprèn a buscar víctimes d’allaus

A les estacions d’esquí es poden realitzar nombroses activitats, algunes molt populars i altres més curioses, com el busseig sota gel o el tubbing; però poques propostes són tan originals com la que ofereix Tavascan en el seu Camp d’Arves.

El Camp d’Arves de Tavascan és un espai creat per a la pràctica de recerca de víctimes en allaus, activitat molt important per als equips de rescat, però que també pot resultar interessant per als aficionats als esports de muntanya més extrems, especialment en un any com l’actual, en què les abundants nevades han provocat un gran risc d’allaus a les zones fora pista de les estacions.

Pràctica al Camp d’Arves. Tavascan.

Dins el Camp d’Arves hi ha uns dispositius en emissió enterrats que s’han de buscar amb els DVA (Detector de Víctimes d’Allaus). La recerca es cronometra per poder mesurar el temps de reacció davant una allau seguint els protocols establerts.

 Sonda utilitzada per buscar víctimes. Tavascan.

L’espai en què es realitza aquesta activitat està degudament delimitat i es troba a la cota 2.250 de l’estació d’esquí pallaresa.

Per utilitzar aquestes instal·lacions cal fer una reserva prèvia a les oficines de l’estació, per telèfon o per correu electrònic i els pisters socorristes de Tavascan et donaran tota la informació necessària.

Comentaris

  1. Hugo va dir això el 07 feb 2013

    Muchas gracias por la información!

Publica un comentari

* Camps obligatoris.
L'autor d'aquest bloc modera els comentaris.