tele
19 Mar 2012 1 comentari Fem Neu

Resultats Copa del Món de Telemark

L’última jornada de la Copa del Món de Telemark FIS va posar el diumenge el punt i final a tres grans dies de competició a Espot Esquí, l’estació lleidatana que ha rebut aquesta competició per tercera temporada consecutiva. Després de la disputa el divendres de la modalitat d’estil clàssic, i de dissabte de la d’Sprint Paral·lel, diumenge va arribar el moment de les finals del Sprint, de nou en un dia assolellat.

El vencedor del Paral·lel de dissabte, el francès Philippe Lau, va aconseguir també la victoria el diumenge. Lau ha estat un dels grans dominadors de la temporada. L’esquiador francès va guanyar amb un total de 1m50s39 per davant del júnior alemany Tobias Müller, que ha estat la gran revelació a Espot, amb 1m53s41. La medalla de bronze se la va adjudicar un altre júnior, el noruec Carl Jorgen Holst amb 1m56s70.

La competició femenina va veure també a la mateixa triomfadora que al Paral·lel de divendres: la noruega Sigrid Rykhus, que va superar a la favorita, la suïssa Amélie Reymond. Rykhus es va imposar amb un total de 2m2s30, mentre que Reymond va emprar 2m3s54, és a dir, per poques centèsimes. No obstant això, Reymond si va guanyar la general de la Copa del Món de Telemark a causa del seu major regularitat al llarg de l’hivern. El bronze va ser per a la júnior alemanya Johanna Holzmann amb 2m6s15, que, per tant, va ser la campiona d’aquesta categoria. L’única espanyola, Raquel Bau, va aconseguir una meritòria 17 ª posició amb 2m34s60.

Campionats d’Espanya

Paral·lelament a la Copa del Món a Espot, s’han disputat també els Campionats d’Espanya de Telemark. Els vencedors han estat els membres de l’equip nacional, encapçalats per Tomás Testillano. L’esquiador del club CAEI català ha vençut a la pista Estadi amb un registre total, després de dos mànegues, de 1m5s43. La medalla de plata ha estat per l’aragonès del TLM Benasque Javier Martín (1m8s22) i el bronze per el de La Rioja del TTC Luis Paniego (1m22s35). Quant a la prova femenina, la triomfadora ha estat la catalana Raquel Bau (CAEI) amb un crono de 1m5s. La segona classificada ha estat Laura Polledo, l’ULE (Castella i Lleó), amb 1m44s10, i tercera, l’aragonesa M ª José Alandi (TLM Benasque) amb 1m55s65. El campió nacional Júnior no ha estat altre que Paniego, sent segon Iñigo Jiménez (Sport de la Rioja) amb 1m23s68 i tercer el seu company de club David Anguiano amb 1m30s15.

Comentaris

  1. HoorbHepdarse va dir això el 18 jun 2012

    Tres intiresno, gracias

Publica un comentari

* Camps obligatoris.
L'autor d'aquest bloc modera els comentaris.