plato
07 Mar 2012 0 comentaris Fem Neu

Recomenacions gastronòmiques, per llepar-se els dits

Passar uns dies a les estacions d’esquí catalanes és molt més que lliscar per les pistes. Després d’esprémer les hores d’esquí, lluny d’acabar el dia toca gaudir d’un altre tipus d’activitat. Una activitat més pausada i relaxada, al voltant d’un bon plat de menjar. Disfrutar amb el gastronomia de muntanya és la millor forma de reposar forces i donar-li un capritx al paladar.

Les estacions d’esquí compten amb una oferta gastronòmica molt rica i variada. Cada comarca ofereix als seus visitants els plats típics de la seva cuina. Per això, avui compartim les recomanacions més saboroses:

- Pallars Sobirà: el xai, el formatge, el conill, els bolets, la col negra, el codony o la pera Cardós són alguns dels menjars de la zona.

- Alt Urgell: l’elaboració de productes lactis és una de les activitats econòmiques més destacades de la comarca. Si ets dels que aprecien aquest tipus d’aliments, tens una parada obligatòria a l’Alt Urgell.

- Solsonès: els seus embotits parlen per si sols. Fuet, llonganissa, botifarra blanca i negra… una mica de pa i a menjar!

- La Cerdanya: el seu plat estrella és el famós trinxat. La col d’hivern, la patata, i el bacó són els ingredients principals.

- Vall d’Aran: formatges, carn a la brasa, la zona és molt rica en la seva cuina. No obstant això, l’olha aranesa és el plat més típic i complet.

Publica un comentari

* Camps obligatoris.
L'autor d'aquest bloc modera els comentaris.