Muixing Virós Vallferrera
27 Feb 2014 0 comentaris Redacció

Vols esquiar amb la Rufa?

A Masella  i La Molina us esperen uns amics molt especials. El Tomàs, el Narvik i la Rufa són uns gossos molt esportistes… perquè porten un trineu.

I us conviden, juntament amb altres gossos,  a fer una mica de múixing i passejar pels voltants de les estacions de La Molina i Masella des del Telecabina fins al Llac dels Ponis. I si voleu, podeu fer fotografies i jugar amb ells un cop s’acabi l’excursió. Què us sembla?

Els trineus poder ser arrossegats per entre un i dotze gossos.

Si als teus fills els encanta la neu i els animals, el múixing és una divertida activitat per fer tots junts, en família. Aquest esport consisteix en lliscar sobre la neu en un trineu (o sobre uns esquís) arrossegat per un o fins a 12 gossos que solen ser de races nòrdiques, molt semblants al llop.

Hi ha dues modalitats de múixing: sobre neu i sobre terra. I el múixer és la persona que dirigeix els gossos des del trineu. La primera escola catalana de múixing  es troba a Bescaran (Alt Urgell) i a Baqueira Beret es celebra cada any el Campionat d’Espanya de Múixing sobre neu, que també inclou una categoria infantil (fins a 14 anys) amb trineu de dos gossos.

Practicar el múixing reforça la comunicació amb els gossos.

Si voleu saber com funciona el múixing, i provar-ho amb la família o els amics, a la majoria de les estacions catalanes es poden fer passejos o bé iniciar-se en aquest esport.

Al Pallars Sobirà, a Port Ainé, Espot Esquí i Tavascan, s’organitzen excursions d’una o dues hores amb els trineus i un guia que va donant indicacions per travessar els increïbles paisatges del Pirineu català.

Les estacions d’esquí nòrdic són també un bon lloc per practicar el múixing, gràcies als seus pendents suaus i a la seva bellesa paisatgística. A Virós Vallferrera hi ha un circuit especial de fins a 12 quilòmetres.

Si voleu saber més sobre el múixing entreu a Catalunya.com

Publica un comentari

* Camps obligatoris.
L'autor d'aquest bloc modera els comentaris.