Castellfollit de la Roca_Callís
18 Sep 2013 0 comentaris Redacció

Pobles amb encant

Com diu  la dita popular “a vegades el que busques és tan a prop que costa de veure”.  Quelcom similar ens succeeix amb el turisme. Somiem en visitar indrets llunyans, altres països, llocs recòndits o exòtics i no valorem prou tot el que tenim a casa nostra. Catalunya compta amb un patrimoni històric, arquitectònic i cultural d’un valor incalculable. Pobles pintorescos i amb d’encant  com Cadaqués, Miravet, Besalú i Castellfollit de la Roca són un altre dels grans atractius del nostre país. Si encara nou heu tingut el plaer de conèixer-los, us animem a descobrir-los.

 

Cadaqués

“El poble més bonic del món”.  Aquestes paraules que tantes vegades va pronunciar Salvador Dalí són la millor manera de definir Cadaqués. El geni del surrealisme va ser un gran ambaixador d’aquest fascinant poblet de pescadors de carrers de pedra i cases blanques, que va seduir a una infinitat de personalitat entre les quals trobem a Eugeni d’OrsSantiago RusiñolFederico García LorcaPicasso, Miró i Truman Capote. La tardor és una època ideal per perdre’s a les seves cales sense l’allau de turistes dels mesos d’estiu.

Imatge de Cadaqués des de la platja Es Sortell. Fotografia d’Aleix Noguer.

Miravet

Les cases del nucli històric de Miravet que des de la vora del riu Ebre s’enfilen per un turó coronat per un castell ofereixen als visitants una imatge de postal. D’aquest poblet no podeu marxar sense travessar el riu amb l’últim transbordador fluvial que funciona sense motor i sense visitar el Castell de Miravet,  d’origen musulmà i reformat pels templers al segle XII, des del qual obtindreu una panoràmica espectacular del territori ebrenc.

Imatge de Miravet. Fotografia de Vicent Borràs.

 

Besalú

Visitar Besalú és viatjar a l’Edat Mitjana. La població és un dels conjunts medievals més ben conservats de Catalunya. Us recomanen endinsar-vos a Besalú pel Pont Vell, un dels monuments insígnia de la ciutat, passejar tranquil·lament pels seus carrerons empedrats impregnats d’història i visitar el laberíntic call jueu on trobareu el miqvé o banys. Tampoc us podeu perdre el Monestir de Sant Pere, l’Església de Sant Vicenç, l’Hospital de Sant Julià i el Palau de la Cúria Reial.

Imatge del Pont Vell de Besalú. Fotografia de l’Ajuntament de Besalú. 

Castellfollit de la Roca

La impressionant imatge d’una població a la vora del precipici us deixarà sense alè. Castellfollit de la Roca descansa sobre una cinglera de basalt de més de 50 metres d’alçada i gairebé un quilòmetre de longitud que ofereix unes vistes imponents.  Amb una extensió de només un quilòmetre, Castellfollit de la Roca és un dels pobles més petits de Catalunya.

Imatge de Castellfollit de la Roca. Fotografia de Pep Callís.

*La imatge principal és de Pep Callís.

Publica un comentari

* Camps obligatoris.
L'autor d'aquest bloc modera els comentaris.