Estany i pesquera
12 Sep 2012 0 comentaris Redacció

Propostes per a una immersió completa a Banyoles

Ja falta menys per la celebració de la 69a travessia de l’estany, on l’any passat van participar 2.350 nedadors. Aquesta cèlebre travessia va començar en forma de repte entre un grup d’amics del Club Natació Banyoles i uns nedadors de Girona, que es van proposar travessar l’estany de llarg.

Des d’aleshores fins ara s’hi han sumat tots els clubs de natació de Catalunya i el sud de França. També hi ha molts participants independents. Enguany se celebrarà el 16 de setembre.

El mirador del llac

L’estany contribueix a fer de Banyoles una ciutat de referència per als amants de l’esport. Compta amb el segell de Destinació Turística Esportiva, que garanteix tota la logística necessària per als equips d’esportistes professionals. La marca inclou els següents esports: rem, piragüisme, natació, BTT i triatló. També s’hi poden practicar esports “en terra ferma”, com per exemple: hípica, senderisme, esports d’aventura, bàsquet, futbol…

Uns remers a l’estany. Xavier Crehuet

La barca Tirona

Des d’aquest estiu, Banyoles ha recuperat la barca de passeig del llac després de dos anys i dos mesos sense tenir-ne. La Tirona ofereix passejos per l’estany, gestionats per l’empresa Naviliera Les Goges

La barca Tirona a l’Estany de Banyoles

A la riba est de l’estany, dins de l’aigua, hi ha les pesqueres, edificacions aixecades a mitjan segle XIX i que són considerades Bé Cultural d’Interès Nacional en la categoria de jardí històric. Aquestes petites edificacions –ara n’hi ha 20– s’utilitzaven originalment per a la pràctica de la pesca. Algunes s’han ampliat i avui es fan servir per guardar-hi barques.

Molt més que un estany

Amb 6.650 metres de perímetre, 15 de profunditat mitjana, i una antiguitat de més de 250.000 anys, l’estany és un dels elements més destacats de Banyoles, que té molt més per oferir. L’entorn natural del municipi i el seu casc antic tenen un gran valor turístic. Al casc antic s’hi poden visitar: l’església de Santa Maria dels Turers, el Monestir de Sant Esteve, la Muralla i la Plaça Major.

El museu arqueològic Pia Almoina

La Plaça Major de Banyoles

Alguns reconeixements que ha rebut de l’Estany de Banyoles:

-        Pla d’Espais d’Interès Natural (PEIN)

-        Lloc d’Interès Comunitari

-        Espai Xarxa Natura 2000

-        Zona Humida d’Importància Internacional – RAMSAR

Publica un comentari

* Camps obligatoris.
L'autor d'aquest bloc modera els comentaris.