Propostes per al cap de setmana
06 Jun 2012 0 comentaris Lídia Penelo

Propostes pel cap de setmana

El cap de setmana s’acosta i una bona proposta per fer amb tota la familia és visitar Torroella de Montgrí (Baix Empordà) i gaudir de la Fira de màgia al carrer a Torroella de Montgrí que se celebra los els dies 8 i 9 de juny.

La iniciativa pretèn potenciar el món de la màgia a les comarques gironines i també persegueix convertir-se en un referent d’aquest sector a Catalunya. Al nucli del poble s’han triat una dotzena d’espais on els artistes podran mostrar la seva màgia. La majoría dels espectacles son gratuïts.

Una altra oportunitat per passar-ho bé la trobareu a Berga (Barcelona), on des de finals del segle XIV se celebra La Patum, una festa popular d’origen religiós i títpica de la setmana del Corpus. La celebració consisteix en diverses representacions de figures místicas y simbòliques, que ballen al ritme de la música y los tambors. Una de les característiques d’aquests balls és la utilització del foc i la pirotècnia.

La Patum de Berga 

 Relacionada amb el Corpus també trobareu la Festa de les Enramades d’Arbúcies, declarada d’Interès Nacional l’any 1999. La festa consisteix en cobrir de flors els carrers històrics d’aquesta població, tal i com diu la tradició des del segle XVI. A més a més de les catifes, els veïns també decoren alguns dels barris d’Arbúcies amb branques i banderes.

Però  si us ve més de gust una activitat de caire gastronòmic no us podeu perdre les Jornades Gastronòmiques de les cireres a Caldes de Montbui (Barcelona).

Allà descubrireu una infinitat de maneres per menjar i cuinar les cireres, un producte típic d’aquesta poble termal. Per això, restaurants, pastisseries i vinacoteques ofereixen les seves millors propostes  en forma de plats, postres i licors elaborats amb cireres de Caldes de Montbui.

Publica un comentari

* Camps obligatoris.
L'autor d'aquest bloc modera els comentaris.