Raiers 2 (1)_738x246
27 Jun 2012 0 comentaris Lídia Penelo

Propostes pel cap de setmana

On avui hi ha un munt d’aventurers fent rafting fa dècades hi havia rais, les embarcacions que antigament es construïen per a transportar la fusta dels Pirineus a les terres planes del litoral aprofitant el corrent dels rius Els raiers eren els encarregats de conduïr-los i esquivar els perills de les aigües. En homenatge a aquest antic ofici fluvial, cada primer diumenge de juliol a la Pobla de Segur se celebra la Diada dels Raiers, una oportunitat única de tornar a veure baixar els rais per la Noguera Pallaresa.

Un altre viatge al passat el trobareu a Calella de la Costa, una vila que manté viva la seva vinculació amb el Renaixement. Per això des del 2008 s’organitza una festa que inclou un mercat d’època i diverses propostes lúdiques vinculades amb aquesta època de gran empenta per Calella. Concerts de música renaixentista, degustacions, visites guiades i espectacles al carrer us transportaran fins als anys daurats del Renaixement.

Ball renaixentista

A Batea (Terres de l’Ebre) també recorden els seus origens que es remunten al segle XII, i cada any celebren un mercat medieval. Els carreus, porxos i arcades del nucli del poble són un escenari excepcional per acollir un mercat medieval de productes artesans.

 

Mazoni al PopArb

Si preferiu quedar-vos al present i mimar les vostres orelles a Arbúcies hi trobareu el PopArb un festival de música pop, independent i catalana que transforma durant dos dies els carrers d’aquest poble.

I si voleu fer turisme gastronòmic no patiu, a Sant Carles de la Ràpita celebren les Jornades del Gust, una tradició culinària concebuda per difondre els productes de la zona i la seva esplèndida cuina marinera, típica del Delta de l’Ebre. Fins al 15 de juliol podreu disfrutar de menús suculents per a tots els gustos i totes les butxaques!

Publica un comentari

* Camps obligatoris.
L'autor d'aquest bloc modera els comentaris.