Sant Joan 4_738x246
20 Jun 2012 0 comentaris Lídia Penelo

Propostes pel cap de setmana

La Paeria de Cervera organitza un munt d’activitats singulars per celebrar una de les festes més especials del nostre calendari, la Revetlla de Sant Joan. A partir de les set de la tarda si us acosteu a aques poble de Lleida hi trobareu una actuació dels Trabucaires, l’arribada de la Flama del Canigó, l’encesa del foc de la plaça Major i de les torxes perquè la flama arribi als barris de la ciutat. Una bona prèvia per una bona nit de revetlla!

La flama del Canigó a Cervera

L’estiu és temps de festes majors, i Palamós (Baix Empordà), també celebra la seva  en honor al seu patró, sant Joan. Tradició, ball, bon menjar i focs articials són els ingredients d’aquesta festa grossa que recomanem visitar tot participant en l’amplia varietat d’actes que ofereix aquesta festa major.

Fins a l’1 de juliol Vilanova i la Geltrú celebra la Setmana del Mar, coincidint amb les festes de Sant Pere, Patró dels pescadors. Més de cinquanta actes relacionats amb el mar de tipus cultural, esportiu, turístic, gastronòmic i festiu, com concerts de música popular, havaneres, revetlles, exposicions i ranxos mariners elaborats amb peix fresc de Vilanova. Si us atreviu no dubteu en participar a la Remullada  Popular Vuitcentista o a la subhasta de peix a l’antiga!

Escamarlans de l’Alt Empordà

A Llançà, Colera i Portbou (Alt Empordà) han organitzat les Jornades de l’Escamarlà. Una activitat que pretén donar a conèixer el gran nivell gastronòmic de la zona. Es tracta d’una iniciativa de la Confraria de Pescadors de Llançà amb la finalitat de donar valor als escamarlans autòctons. Per això un total de 15 restaurants ofereixen  menús gastronòmics en els quals aquest producte n’és l’estrella.

Xollada d’ovelles amb tisora

Però si us ve més de gust una escapada a la muntanya a Sort trobareu la tradicional Xollada d’Ovelles amb Tisora. Aquesta festa té com a objectiu donar a conèixer i ajudar a la pervivència d’un ofici antic i tradicional de les comarques de muntanya com és la xollada amb tisora, atès que avui s’acostuma a fer amb màquina elèctrica. En parlar de xollar, paraula pròpia de la dialectologia pallaresa, ens referim a esquilar l’ovella, és a dir, tallar-li arran el pèl. Aquesta festa es complementa amb antigues demostracions d’oficis i un mercat de productes artesans.

Publica un comentari

* Camps obligatoris.
L'autor d'aquest bloc modera els comentaris.