imatge destacada. Falles de Durro738x246
13 Jun 2012 0 comentaris Lídia Penelo

Propostes pel cap de setmana

L’estiu s’acosta i a l’Alta Ribagorça conserven una de les festes més antigues relacionades amb el calendari solar, les anomenades falles. Les primeres en celebrar-se abans del solstici d’estiu són les del poble de Durro. On, any rere any, es recreen aquestes festes que consistien en talar set o vuit pins alts i plantar-los a un  indret elevat de la muntanya que resulti visible. Aquests pins els anomenen faro. Del que es tracta és que cada colla de participants encengui la seva falla a un dels faros, i baixin de la muntanya amb les torxes flamejants. La baixada de les falles culmina a la plaça del poble amb una festa i un ball al voltant d’una gran foguera.

Una altra activitat interessant per a tota la famíla la trobareu a Cardedeu on aquest dissabte se celebra la  Fira d’Herbes Remeieres i Aliments Ecològics al Parc de la Serreta de Cardedeu. Hi trobareu exposició i vendes d’herbes remeieres i aliments ecològics al Parc de la Serreta. Durant tota la fira hi haurà el Concurs Fotogràfic. També hi haurà una passejada remeiera per conèixer les plantes remeieres de l’entorn de la Serreta a càrrec d’Eliseu Guillamón.

Suquet de peix

Una proposta més gastronòmica la presenta Blanes amb les jornades gastronòmiques del suquet de peix. Fins el 15 de juliol, els restaurants d’aquesta vila marinera preparen menús on  el plat protagonista és una de les receptes tradicionals de la zona.  I després de cruspir-vos un bon suquet podeu passejar pel camí de ronda de la població o descansar a una de les seves platges.

Una altra activitat refrescant que podeu fer aquest cap de setmana és iniciar-vos al piragüisme al Delta de l’Ebre. L’equip de l’Ecomuseu ha organitzat una sortida guiada en canoa de mig dia pel riu Migjorn, braç de l’Ebre que no arriba al mar. Per les seves característiques (amplada, profunditat, escàs corrent i poca circulació d’embarcacions), aquesta antiga desembocadura és un lloc idoni per a la pràctica del piragüisme. Es tracta d’una activitat per a majors de 12 anys les places són limitades i el punt de trobada és l’Ecomuseu de Deltebre a les nou del matí. Informació i inscripcions: 977 482 181

I per acabar les propostes us recomanem el Festival del Jazz Galet Club a Sant Pol de Mar. Es tracta d’un modest però interessant festival que va néixer a finals dels anys setanta quan un grup d’amics va decidir compartir la seva passió pel jazz. El programa pel dissabte 16 de juny és un concert de NEUS MAR & NITO FIGUERAS TRIO, a les 22.30 al pati de Ca l’Arturo. I pel diumenge  17 de juny un recital de la SANT ANDREU JAZZ BAND, Concert-Vermut, a la plaça de la Punta a partir de les 12h.

Publica un comentari

* Camps obligatoris.
L'autor d'aquest bloc modera els comentaris.