masella
08 Feb 2012 0 comentaris Fem Neu

Primer escalfar i després esquiar

Estem tenint uns dies amb molt fred, amb les temperatures més baixes de l’any i a les estacions, el termòmetre marca constantment 5ºC, 10ºC i fins a 15ºC negatius. Per això, si volem anar a esquiar, fer snowboard o qualsevol altra activitat a la neu ens caldrà anar abrigats adequadament: roba tèrmica, vestir-se per capes.. Avui però volem donar-vos alguns consells per a evitar lesions.

Abans de calçar-nos els esquís és molt convenient fer alguns exercicis d’escalfament. A què ens referim? Doncs a moure una mica tot el cos per tal que els músculs i les articulacions no estiguin congelades del fred. Per tant, es tracta de moure els braços com si féssim natació, les cames com si volguéssim xutar una pilota, fer rotar els malucs, fer petits salts per escalfar els genolls.. així entrarem en calor i al mateix temps el nostre cos estarà preparat per començar a esquiar o fer snowboard amb menys risc de patir lesions.

Un cop hem escalfat és el moment de començar a lliscar. Val la pena no fer les primeres baixades com si es tractés d’una competició, sinó intentar anar augmentant la velocitat progressivament, sempre de manera controlada. D’aquesta manera el cos s’anirà escalfant, tots els músculs s’activaran mica en mica i quan portem tres o quatre baixades, ja estarem a punt per gaudir al 100% de la jornada.

Publica un comentari

* Camps obligatoris.
L'autor d'aquest bloc modera els comentaris.