baras-sara_738x246
11 Jul 2012 0 comentaris Lídia Penelo

Peralada ofereix un estiu més de bona música

El Festival Internacional de Música Castell de Peralada celebra enguany la seva 26 edició amb una programació centrada en l’òpera, la música i la dansa. Del dimarts 17 de juliol, fins el 22 d’agost, l’Auditori del Parc del Castell acollirà esdeveniments únics i irrepetibles com la visita de la Deutsche Oper de Berlin amb Don Giovanni de Mozart, la presentación a Catalunya de Follies de Sondheim o la gala lírica de Jonas Kaufmann, que tancarà el festival amb un programa amb obres de Verdi, Wagner, Bizet, Mascagni, Giorgano i Ponchielli i estarà acompanyat per l’Orquestra de Cadaqués.

A l’apartat de dansa, una insígnia del festival, destaquen dues propostes amb segell estatal: la de Sara Baras, que torna al festival 12 anys després del seu debut, i ho farà el 8 d’agost amb el seu particular homenatge a la Constitució de 1812, La Pepa; i la d’Ángel Corella, que presentarà el seu flamant Barcelona Ballet.

 

L’espectacle ‘Follies’ dirigit per Mario Gas

El Festival Internacional de Música Castell de Peralada ofereix una oferta de música i dansa centrada en grans veu, concerts imfònics-corals, òperes, teatre, jazz. Amb una aposta clara de mantenir els Estius Musicals, un dels apartats més frescos del festival, Peralada acollirà el 17 de juliol l’estrena a Catalunya de la gira Dos pájaros contaatacan de Serrat & Sabina, l’únic concert en format intimista de la gira d’aquests dos artistes.

La nit del 21 de juliol arriba per primera vegada al festival la sensualitat de Melody Gardot qui presentarà el seu últim disc The Absence amb la que serà la seva única actuació a Catalunya. Actuacions exclusives a l’Estat seran també les de Harry Connick Jr, el 9 d’agost, i la de Dionne Warwick –tia de la desapareguda Whitney Houston–, la nit de l’11 d’agost. L’Orquesta Buena Vista Social Club, un dels conjunts de jazz llatí més important, debutarà a Peralada la nit del 10 d’agost al costat d’Omara Portuondo.

El Castell de Peralada

L’entorn privilegiat del festival és el marc d’un dels festivals d’estiu més importants de Catalunya i un dels que gaudeix de més prestigi internacional.  Però el festival també te la voluntat d’enriquir la cultura de Catalunya, i per això encarrega projectes a artistas del país. En els últims anys, el festival també ha volgut conmemorar les efemèrides de Debussy o Xavier Montsalvatge.

Publica un comentari

* Camps obligatoris.
L'autor d'aquest bloc modera els comentaris.