111005_FCEH_Retrat Oscar Cruz42
23 Jan 2012 0 comentaris Fem Neu

Oscar Cruz: “El que dóna sentit a la nostra feina és servir als clubs”

 Ja som en plena temporada d’hivern, amb les estacions catalanes en funcionament i els clubs en marxa per seguir fent créixer els esports com l’esquí i l’snowboard a Catalunya. Avui parlem amb Oscar Cruz, president de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern, perquè ens expliqui quines són les seves sensacions dels esports de neu i quin és el paper que la FCEH ha d’adoptar per seguir mirant endavant.

L’Oscar Cruz va ser elegit president de la FCEH el passat mes de juny i encara aquesta presidència de sis anys amb l’entusiasme de començar una nova etapa per a la Federació.

Quins reptes us heu proposat per a aquesta temporada 2011-12?

Els nostres reptes estan lligats a les necessitats, drets i deures que té la nostra federació com a figura representant dels clubs dintre d’un context social i econòmic determinat, que a dia d’avui està eclipsat per la crisi financera. Tenint en compte això, el nostre repte és la millora dels esports d’hivern, i per això hem d’optimitzar la gestió dels recursos garantint que aquest, més que mai, seguin  per l’esport i per els esportistes. És el que nosaltres anomenen “ordenar els recursos”. També ens hem marcat el repte de cercar noves fonts d’ingressos que ens permetin acostant-nos els joves i invertir en formació i tecnificació,  inversió necessària per augmentar el nombre de practicants dels esports d’hivern, tant d’esportistes com de tècnics.  A més, volem obtenir més competicions i resultats  internacionals que donin ressò als nostres esportistes i clubs organitzadors. Un altre repte és aconseguir més pistes de gel.

Tenim molt clar que el que dóna sentit a la nostra feina és servir als clubs, ells són els protagonistes, la federació és dels clubs. En aquest sentit, hem de continuar velant per ells, sobretot per els petits i mitjans perquè fan una tasca molt important de promoció del nostre esport. La junta directiva vol millorar la comunicació amb ells, i això demana transparència i gestió responsable, tant dels recursos com de les persones que des de la federació representem els seus interessos. La situació econòmica de la FCEH és delicada i el nostre repte és treballar amb esforç i constància per tal d’aconseguir una gestió equilibrada.

L’anterior junta directiva portava 16 anys al capdavant de la FCEH. De quina manera creus que podríeu seguir ajudant a millorar els esports d’hivern?

La nostra aportació com a junta directiva, i parlo en plural perquè no concebo la meva feina d’una altra manera, és una aposta per el canvi en el funcionament federatiu i que aquests canvis siguin sostenibles amb el context actual.
Volem donar un gir a la manera de fer les coses, un altre punt de vista que ens dibuixi el camí cap a la millora dels esports d’hivern i  l’excel·lència en els processos de gestió de la nostra organització.

Volem reduir el deute de la federació, tenir una major presència als mitjans de comunicació, fer un pas endavant en la tecnificació amb l’oficialitat que ha rebut el Centre de Tecnificació de la Val d’Aran i implicar-nos totalment amb la candidatura olímpica Barcelona – Pirineu 2022.

Què s’ha de fer des dels clubs, les estacions i la FCEH per donar suport a la candidatura Barcelona Pirineu 2022?

Nosaltres tenim clar que la candidatura Barcelona Pirineu 2022 és un projecte de país que representa posar el Pirineu en el mapa de l’esquí i de l’esport d’hivern mundial. Amb aquesta motivació per damunt de tot, la FCEH, les estacions i els clubs hem de fer una tasca important de difusió i mantenir entre tots un feedback comunicatiu que ens permeti estar en conversació constant. Hem de fer pinya.

Nosaltres com a federació hem de demanar dades, ser proactius en la recerca d’informació  i donar veu a les diferents opinions dels clubs i els nostres federats.

Quan a la part directiva, tenim molt bona relació amb els membres que conformen la candidatura i creiem que tenim molt a dir ja que de la nostra candidatura depenen el gruix dels esports d’hivern, això sí, sempre amb mesura perquè no és el moment de gastar.

Cada any les estacions inverteixen més en la millora i actualització de les instal·lacions, quin són els canvis que més valores?

Un aspecte que valorem molt és l’acceptació de competicions i esdeveniments esportius per part de les estacions a més de la inversió que fan en millorar les seves instal·lacions. Per exemple, l’interès que demostren en tenir estadis, és a dir, pistes homologades per a la pràctica dels esports d’hivern.

Publica un comentari

* Camps obligatoris.
L'autor d'aquest bloc modera els comentaris.