fent de pastor a Farena
07 Aug 2014 0 comentaris Redacció

Oficis, màgia i tradicions a Poblet

Avui el programa Un dia perfecte en família a Catalunya se’n va de ruta per Poblet amb la família Escofet. Comencem la jornada amb una activitat ben especial: fer de pastors amb El Brogit Guiatges a Farena, a prop de Prades. Després anirem a bufar vidre al Museu del Vidre de Vimbodí i Poblet i aprendrem moltes coses sobre plantes medicinals al Parc de les Olors de Mas de Caret. La darrera parada del viatge serà un recorregut pel conegut Monestir de Poblet. Ens endinsem per l’entorn màgic de les muntanyes de Prades…

A fer pasturar les cabres!

Segur que els teus fills mai han fet pasturar cabres… Però ara tenen una oportunitat única per aprendre la vida de pagès amb aquesta activitat. Fent de pastor per un dia a Farena, amb El Brogit Guiatges, podreu conèixer la Kika i les seves companyes de quatre potes. Sortireu a pasturar, participareu en l’elaboració de formatge artesanal amb la llet de les cabres i el tastareu. A més, podreu ser testimonis d’aquest ofici en extinció que és tota una forma de vida.

Bufem una mica al Museu del Vidre.

Bufar i fer ampolles

Deixem el camp i anem a Vimbodí i Poblet… a conèixer un altre ofici: el de mestre bufador. Al Museu del Vidre descobrim les tècniques per treballar el vidre de forma artesanal, la seva història i els estris que s’utilitzaven. Organitzen tallers familiars per veure com es treballa el vidre i com es fa, per exemple, un setrill.

Quina bona olor…

I tot seguit tornem a Farena, al Parc de les Olors de Mas de Caret, una masia d’agroturisme de Montblanc. Quan arribem al seu jardí ja s’ensuma la flaire de la terra mullada i de tot tipus de plantes aromàtiques i medicinals. Aquí podrem aprendre a distingir-les i saber quines propietats tenen, i sabrem com s’elabora la sal d’herbes o la ratafia. I no només olorarem les plantes sinó que també ens les menjarem!

I parlant de menjar…

Al Mas de Caret dinarem: una amanida… de flors. Tota una experiència pels menuts, si gosen a provar coses noves. Bé, i els grans també!

Una visita al monestir

No podem marxar de Poblet sense visitar l’edifici estrella: el Monestir de Poblet. Després de veure com és l’església, el claustre i la sala capitular, aprenem com és la vida dels 33 monjos que hi viuen. I amb aquest recorregut instructiu sobre el passat monàstic del municipi, deixem Poblet per segurament tornar-hi, ben aviat.

Mapa de la ruta

Veure el mapa a Google Maps

Més informació per si voleu fer la ruta:

El Brogit Guiatges: Comte de Prades, 2, 43459 Farena. Tel. +34 689 00 61 99

Museu del Vidre: C. de Joan Grinyó, 11, 43430 Vimbodí (Vimbodí i Poblet). Tel. +34 977 87 83 25

Parc de les Olors de Mas de Caret: Crta. La Riba-Farena Km.11, Farena. Tel. +34 977 26 40 03 i 679 955 756.

Monestir de Poblet: Plaça Corona de Aragón, 11, 43448 Poblet. Tel. +34 977 870 089, ext. 459.

Publica un comentari

* Camps obligatoris.
L'autor d'aquest bloc modera els comentaris.