camp_arves
29 Jan 2014 0 comentaris Redacció

No t’oblidis de l’ARVA

La majoria de les estacions d’esquí catalanes estan preparades per reaccionar amb rapidesa i eficiència quan es produeix una emergència.

També compten amb una activitat d’interès per a tots els esquiadors: com ha d’actuar l’esquiador que ha sofert un accident i ha de ser rescatat. Tant si practiques l’esquí alpí com si camines amb raquetes, les pràctiques amb ARVA són molt recomanables.

¿Què és l’ARVA i perquè serveix?

L’ARVA (Aparell de Rescat de Víctimes d’Allaus) és un dispositiu electrònic que permet detectar a una persona que ha quedat sepultada sota la neu i poder-la rescatar. Per això és recomanable que tots els esquiadors en portin un quan practiquen aquest esport.

Per realitzar les pràctiques que proposen les estacions, a més a més d’aquest dispositiu detector, es necessita una sonda per precisar la ubicació de la persona i una pala per retirar la neu. L’edat mínima per participar en aquesta activitat és de 12 anys.

Participants durant una activitat d’ARVA a l’estació de Tavascan.

Estacions on es poden realitzar pràctiques d’ARVA

A la majoria de les estacions d’esquí catalanes es realitzen activitats relacionades amb la detecció i recerca de persones a la neu. La Molina compta amb el Parc ARVA, que reprodueix les condicions d’un accident per allau. A aquest parc, i amb l‘ajuda d’un monitor, t’entrenaran para aprendre a rescatar persones en només 15 minuts.

A Baqueira Beret disposes d’un programa de pràctiques de recerca de persones. A Tavascan i Port Ainé també disposen d’un parc ARVA, en el que a més a més et proposen participar en un circuit d’orientació al bosc.

La sonda és una eina bàsica per poder localitzar de forma precisa a una persona sepultada.

A Boí Taüll podràs practicar el Geocaching hivernal, una activitat que consisteix en buscar un tresor amagat mentre realitzes una sortida amb raquetes de neu. Per localitzar-lo, necessitaràs un navegador GPS i l’ARVA.

A Vall de Núria disposen d’una màquina ARVAPARK per emular situacions reals de recerca. I a Vallter2000 disposes dels anomenats camps de neu, en els que t’ensenyen a conèixer l’entorn de la muntanya, a utilitzar aparells de seguretat o a construir iglús.

Recorda: quan vagis a esquiar, utilitza l’ARVA per garantir la teva seguretat.

Més informació: www.catalunya.com

Publica un comentari

* Camps obligatoris.
L'autor d'aquest bloc modera els comentaris.