portdelcomte_raquetes0
12 Mar 2013 0 comentaris Redacció

Excursions sobre la neu amb raquetes

Les nevades hivernals deixen un paisatge preciós al Pirineu català, envoltat per un mantell blanc que el converteix en una postal en la qual val la pena endinsar-se. L’esport més multitudinari de la zona a l’hivern és l’esquí, però els amants de les excursions han trobat a les raquetes la manera fàcil de poder recórrer les muntanyes gaudint tranquil·lament de les vistes.

Excursió amb raquetes de neu a les estacions d’Ski Pallars.

Encara que l’origen d’aquest calçat se situa en els temps abans de Crist, quan s’utilitzaven per caçar o desplaçar-se en l’hivern, al segle XX s’han modernitzat. Les raquetes actuals han incorporat fixacions mòbils que permeten moure el peu amb llibertat a les pujades i bloquejar-lo a les baixades.

Per realitzar una excursió amb raquetes cal equipar-se amb roba còmoda i aïllant, ulleres de sol i es recomana l’ús de bastons d’esquí.

Competició de raquetes de neu a Port del Comte.

La majoria d’estacions d’esquí de fons (Aransa, Bosc Virós, Guils Fontanera, Sant Joan de l’Erm i Tuixent-la Vansa) disposen de circuits de raquetes senyalitzats dins dels seus dominis, que són accessibles per a principiants i que ofereixen les comoditats pròpies d’una estació, com ara el lloguer del material o guies per gaudir de l’experiència.

També hi ha circuits al voltant de les estacions d’esquí nòrdic, que es poden consultar a les respectives pàgines web. Si l’itinerari es troba fora de les estacions, s’ha de recórrer amb un acompanyant per motius de seguretat.

Excursió amb raquetes de neu a les estacions d’Ski Pallars.

Una bona eina per trobar el camí més adequat és Wikiloc, un projecte de web cooperativa nascut a Catalunya que ofereix mapes amb els itineraris, comentaris i fotografies pujades pels propis usuaris de la web. En total ja sumen més de 700 rutes de raquetes només a Catalunya, que es poden ordenar per diferents categories com durada o dificultat, segons els criteris dels cada vegada més nombrosos aficionats a aquesta disciplina.

Publica un comentari

* Camps obligatoris.
L'autor d'aquest bloc modera els comentaris.