Alfacs1_738x246
21 Jun 2012 0 comentaris Òscar Marín

Navegant per la badia dels Alfacs

A la badia dels Alfacs, que la punta de la Banya protegeix amb una llarguíssima abraçada, es pot navegar de moltes maneres. Una de les més elegants és a bord d’un veler clàssic, deixant-se portar pel vent sense cap pressa tot resseguint els límits del Delta de l’Ebre, però hi ha opcions més econòmiques com el caiac i la vela lleugera. Totes les activitats es poden concertar a l’Estació Nàutica de Sant Carles de la Ràpita. Per als més aventurers, l’alternativa és fer un bateig de surf d’estel, conegut com a kitesurf, una modalitat que consisteix a deixar-se arrossegar sobre una planxa per un gran estel i que els més agosarats combinen amb acrobàcies aèries. També s’ha posat de moda el surf de rem, o paddle surf, un esport que ofereix l’agradable sensació de caminar dret damunt les onades sense allunyar-se gaire de la platja.

Jo vaig escollir una sortida més pausada que aglutina gastronomia, paisatge i tradició. A les 11 del matí, com cada dissabte, surt del port de Sant Carles de la Ràpita la barca dels Creuers Delta de l’Ebre en direcció a les muscleres de la badia. La mar en calma permet gaudir d’una navegació tranquil·la a bord del vaixell, mentre contemplem la serra de Montsià que ens saluda, convidant-nos a fer caminades a peu amb vistes magnífiques sobre el Delta i la Mediterrània.

Aviat divisem les muscleres, uns cent vivers on cada any es produeixen centenars de tones de musclos i ostres de gran qualitat. Hi treballen una trentena de productors, entre els quals hi ha l’Avi Agustí, que rep els viatgers en el seu “xiringuito” de color blau intens.

Barca de la ruta de les Muscleres

A les muscleres de l’Avi Agustí (on també es pot arribar amb taxi marítim la resta de dies, concertant la visita), l’amfitrió ens ofereix una degustació de les ostres criades a la badia i uns deliciosos musclos cuinats al vi, tot acompanyat per una copa de cava. El marisc no podria ser més fresc i les explicacions de l’aqüicultor no podrien ser més clares: “Aquestes ostres tenen un paladar únic i ens ho diuen experts d’arreu”. La barreja de salinitats del Delta i la riquesa de nutrients de les aigües dels Alfacs resulten ideals per a la cria dels mol·luscs. Amb un bon plat de musclos i ostres, una copa de cava i bona companyia, és l’ocasió ideal per fer un brindis pels paisatges del Delta.

Publica un comentari

* Camps obligatoris.
L'autor d'aquest bloc modera els comentaris.