pirena0
05 Mar 2013 0 comentaris Redacció

Els gossos, protagonistes al Pirineu

Baqueira Beret acull aquest proper cap de setmana (9-10 de març) el Campionat d’Espanya de trineus de gossos, en què participaran més de cent múixers. Aquesta competició, igual que la Pirena, ajuda a promocionar els paisatges del Pirineu i el múixing, un esport emergent que cada vegada es pot practicar a més llocs del Pirineu català.

Fotografia facilitada per Pirena.

La competició començarà dissabte a les 9 del matí a Pla de Beret i allà se celebraran les carreres en les diferents modalitats tant de classe oberta (són aptes els gossos mestissos) com de classe nòrdica (només poden participar gossos de raça pura nòrdica).

Si l’experiència et sedueix i vols provar-ho, actualment a Catalunya hi ha diverses empreses que ofereixen la possibilitat de realitzar excursions amb trineus de gossos. L’opció més comuna són els trineus tirats per dotze gossos, on hi ha capacitat per a tres persones adultes o dos adults i dos nens, que van dirigits per un múixer-guia.

Fotografia facilitada per Montgarri Outdoor.

Algunes empreses ofereixen, per als més intrèpids, l’opció d’assumir el comandament i portar les regnes d’un trineu més petit, tirat per quatre gossos, amb la supervisió d’un múixer-monitor que en una moto de neu acompanya l’aventurer.

Les excursions es realitzen tant de dia com de nit i cada empresa té muntats els seus propis itineraris que s’endinsen en la natura perquè l’excursió sigui més que un passeig.

Fotografia facilitada per Montgarri Outdoor.

El respecte als animals és la màxima d’aquesta pràctica i, si cal, el múixer i els clients es baixen del trineu per ajudar els gossos a superar un obstacle. Dins de les activitats també sol entrar la cura dels gossos, una experiència que els nens gaudeixen de manera especial.

Publica un comentari

* Camps obligatoris.
L'autor d'aquest bloc modera els comentaris.