preparats per la cova de l'Espluga
04 Aug 2014 0 comentaris Redacció

L’Espluga de Francolí: passat i present

Avui el programa Un dia perfecte en família a Catalunya se’n va de ruta per la Conca de Barberà amb la família Gavarró. Aquest trajecte al passat comença sota terra, a les Coves de l’Espluga, amb la col·laboració de l’empresa d’activitats de lleure Drac Actiu. Continua amb una visita al Museu de la Vida Rural i finalitza amb una activitat d’escalada en un gran rocòdrom.

Un viatge a la prehistòria

L’Espluga de Francolí és un poble que amaga sorpreses subterrànies, i de fet pren el nom de les seves coves ja que la paraula llatina spelunca significa cova. Un cop hem entrat a la Cova Museu de la Font Major, la més important i la d’entrada a les Coves de l’Espluga, ens traslladem en el temps i podem comprovar com vivien els neandertals gràcies a un audiovisual que ens mostra imatges i hologrames que ens ajuden a gaudir de la visita i que les nostres sensacions siguin molt reals. Vaja, com si fóssim cavernícoles!

Seguint la pista d’un riu subterrani

Si la primera activitat era apta per a totes les edats, la segona ja és per a gent de més de 8 anys i amb esperit aventurer: entrar en un cova que segueix un riu subterrani, descobert el 1853. Durant el trajecte s’ha de lliscat per esquerdes i forats estrets, així que s’ha de mantenir la calma i acostumar-se a l’espai reduït, amb un bon guia de Drac Actiu sempre és més fàcil! El final de trajecte és la galeria del llac, una sala on les ibers dipositaven les urnes funeràries. I tots aquells que ho vulguin poden aprofitar per fer-se un tractament de bellesa natural amb les argiles, que tenen propietats reafirmants.

Us heu quedat amb ganes de més? Cap problema. A prop hi ha Poblet, on hi trobareu el GR175, la Ruta del Cister, un magnífic traçat circular per fer a peu o amb bicicleta.

Cuina monàstica per dinar

Ja que som en terra de monjos, podem fer parada i fonda al restaurant de l’Hotel Hostatgeria de Poblet, dins del recinte del Monestir de Poblet. Des d’aquí, tot dinant, podem gaudir d’unes immillorables vistes al camp mediterrani tarragoní i tastar a cuina monàstica que preserva les antigues receptes de cuina del monestir.

Tornada als orígens

Després de dinar, tornem a l’Espluga de Francolí per fer una activitat més tranquil·la al Museu de la Vida Rural, un lloc per descobrir com vivia la gent del camp en el passat, com es feia l’oli, el pa i el vi. Aquí tota la família podrà descobrir oficis del passat com el de filadora, apotecari o cafeter. Una bona manera de conèixer els nostres orígens.

Escalada vertical en família!

Escalada amb Drac Actiu

I per acabar bé el dia, fem una activitat més moguda: l’escalada al rocòdrom interior més alt de Catalunya, que gestiona Drac Actiu, i que està instal·lat en una antiga fàbrica. Aquí, tota la família sentirà l’emoció de pujar en vertical fins a unes alçades considerables!

Mapa de la ruta

Veure el mapa a Google Maps

Més informació per si voleu fer la ruta:

Coves de l’Espluga: Carrer Catalunya, s/n, 43440 L’Espluga de Francolí. Tel. +34 977 87 12 20

Drac Actiu: Partida del Gorg, s/n, 43440 Espluga de Francoli. Tel. +34 629 21 32 63 i 660 75 05 31

Hotel Hostatgeria de Poblet:  Pl. Corona d´Aragó, s/n, 43400 Poblet. Tel. +34 977 871 201

Museu de la Vida Rural: Carretera de Montblanc, 35,  43440 L’Espluga de Francolí. Tel. +34 977 87 05 76

Publica un comentari

* Camps obligatoris.
L'autor d'aquest bloc modera els comentaris.