audiok
13 Feb 2012 0 comentaris Fem Neu

Les joves promeses de l’esquí alpí es troben a Baqueira

Aquest cap de setmana els cascos, pals i esquís dels infantils II han omplert l’estació aranesa de Baqueira Beret. Les joves promeses del esquí espanyol han competit en Audi Quattro Cup, el circuit perfecte per buscar als esquiadors olímpics del 2022.

El divendres 10 de febrer començava la competició amb la celebració de la prova Súper Gegant. Els esquiadors Ferriol Llibre i Barbara Vives, ambdós de la Federació Catalana, van aconseguir la victòria en categoria masculina i femenina amb 1 minut, 05 segons i 85 centèsimes i 01 minut, 09 segons i 13 centèsimes respectivament.

El dissabte 11 de febrer va ser el torn del Gegant. Blanca Bargalló es va emportar el primer lloc amb un temps de 2 minuts, 5 segons i 95 centèsimes, i a la categoria masculina Ferriol Llibre repetia victòria per segon dia consecutiu, amb 1 minut, 57 segons i 65 centèsimes. Tots dos corredors de la Federació Catalana van coincidir en destacar la gran qualitat de la neu i la pista.

Ahir diumenge va ser l’últim dia de competició, una jornada centrada en l’eslàlom. A la categoria masculina, l’esquiador basc Ibai Linacisoro, va guanyar amb un temps de 1 minut, 25 segons i 98 centèsimes i la catalana Júlia Casanovas va pujar a dalt del podi femení amb 1 minut, 35 segons i 57 centèsimes.

Més de 250 esquiadors han participats a les tres proves celebrades. Alta competició amb un veritable enemic comú: el fred. L’ambient gèlid ha estat extrem durant tot el cap de setmana, tot i que el sol ha brillat en tot moment. La mitjana de 17 graus sota zero (encara que en determinats moments ha arribar a baixar fins a 22) ha estat un dels factors dels nombrosos abandonaments.

Publica un comentari

* Camps obligatoris.
L'autor d'aquest bloc modera els comentaris.