Bou novell de Sant Mer II_738x246
09 Jun 2012 0 comentaris Lídia Penelo

Juny gastronòmic al Pla de l’Estany

 Us ve de gust una emulsió de vermouth blanc i pebrot verd, una amanida de fabetes,  un medalló de vedella amb salsa de mel o unes costelletes de conill a la rabiosa? Sí la resposta és afirmativa heu de saber que el Grup Gastronòmic del Pla de l’Estany (Girona) a partir del 3 de juny  i fins el 3 de juliol ha organitzat una nova convocatoria del Juny Gastronòmic, en la qual set restaurants de la comarca ofereixen menús amb els millors productes de la zona i a bon  preu.

La iniciativa va arrencar el febrer del 2004 quan una colla de restaurants es van unir amb 8 productors per formar l’esmentat grup gastronòmic, i des d’aleshores el seu lema és “el plaer de menjar natural”.  Expliquen que l’associació va néixer de la necessitat que tenien els restauradors del Pla de l’Estany de millorar la seva oferta gastronómica, però també de l’ànsia d’uns productors de donar a conèixer els seus productes d’elaboració artesanal.

Per això, cuiners i productors van decidir associar-se i potenciar el producte de qualitat fet, criat o elaborat dins la pròpia comarca i utilizar a les seves receptes  productes de proximitat que garanteixen les seves qualitats i la seva frescor.

 

Productes del Pla de l’Estany

Els productes que actualment formen part de la cistella són alls, les mongetes, els fesols menuts, la carbassa, les hortalisses ecològiques, el conill, el xai de ramat, la vedella, la mel i l’oli d’oliva verge extra Denominació Origen Empordà, entre altres.

L’estany de Banyoles

A banda d’acostar-vos a la comarca del Pla de l’Estany, podeu aprofitar l’escapada per visitar Banyoles i fer una bona passejada per l’estany per pair l’aventura gastronòmica. L’Estany és l’origen i el principal signe d’identitat de la ciutat de Banyoles, i es tracta d’un espai únic d’un gran valor geològic, ecològic, paisatgístic i cultural. Un dels racons més evocadors de l’estany és el paratge dels Desmais, una zona ajardinada on els arbres que li donen el nom, amb les seves branques llargues i torçades que gairebé toquen l’aigua, conviden a passar-hi una estona.

L’estany de Banyoles

Després de la passejada, podeu acabar la jornada al Museu Darder, un museu naturalista amb una llarga història (es va inaugurar el 1916)  i que actualment s’ha convertit en un centre d’interpretació de l’Estany per tal d’ajudar al visitant a comprendre totes les característiques d’aquesta singular comarca.

Publica un comentari

* Camps obligatoris.
L'autor d'aquest bloc modera els comentaris.