Paisatge Volcànic d'Olot
08 Jul 2014 0 comentaris Redacció

Jornada volcànica a la Garrotxa

La família Torres inicia la seva particular aventura per terres de la Garrotxa, de la mà del programa Un dia perfecte en família a Catalunya. La ruta els porta a conèixer la cooperativa La Fageda per dins, visitar el Parc Natural de la Zona Volcànica en carrilet, passejar en carruatge de cavalls per la Fageda d’en Jordà i banyar-se en un riu natural al pont de Llierca. La terra de volcans ens espera!

Els iogurts de La Fageda

La primera parada de la Garrotxa és Santa Pau, on hi troba la coneguda cooperativa La Fageda, que també és una fundació  assistencial que dóna feina a persones  amb discapacitats intel·lectuals.  Mas Els Casals, la seva seu social, es troba a la Fageda d’en Jordà, una de les principals reserves del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Aquí descobrirem com s’elaboren els iogurts que molts mengem a casa nostra, i les melmelades , els gelats… Els nens poden visitar i saludar les vaques de la raça frisona que són molt bones productores de llet i molt curioses. I no podem marxar sense tastar alguns dels seus productes. De fet, a La Fageda s’organitzen visites guiades amb degustació durant tot l’estiu.

A Santa Pau també podem pujar al carrilet d’Olot, un tren que reprodueix la locomotora del 1911 que unia Olot i Girona, i que permet gaudir del Parc Natural de la Zona Volcànica que ofereix 28 itineraris pedestres per recórrer.

Cuina volcànica en família

Dins del parc, es troba el Restaurant Font Moixina que ofereix cuina volcànica, típica de la zona. Per exemple, podeu tastar un menú amb una bona amanida de formatge, patates típiques de la Garrotxa, les patates d’Olot, i vedella amb  DO Girona. Un àpat de primera per encarar bé la tarda.

La Fageda d’en Jordà en diligència?

L’activitat que arriba tot seguit, segur que agrada a petits i grans: es tracta d’una passejada en carruatge de cavalls per la Fageda d’en Jordà. Durant gairebé una hora recorrereu boscos ben frondosos i únics a Catalunya gràcies a la porositat del seu sòl volcànic. Una ruta molt peculiar i entretinguda gràcies als guies que parlen amb els cavalls i saben com divertir als més petits, tot fent bromes. La Zona Volcànica de la Garrotxa és el millor exponent de paisatge volcànic de la península ibèrica. Per allotjar-se en aquesta comarca es pot triar la casa rural a la Guia Oficial d’establiments turístics.

Un banyet al Pont de Llierca

Us ve de gust un bany natural en un riu abans de tornar a casa? Doncs podeu parar a prop del municipi de Tortellà on es troba El pont de Llierca una construcció romànica sobre les aigües del riu de Sant Aniol on hi ha diversos gorgs d’aigua estancada. Així, les vores del riu es converteixen en improvisades platges d’aigua dolça, rodejades d’una natura espectacular. Un bany reparador en un espai màgic, on descansar després d’una jornada volcànica esgotadora.

Mapa de la ruta

Veure el mapa a Google Maps

Més informació per si voleu fer la ruta:

La Fageda: Mas Els Casals, s/n. Santa Pau. Tel. +34 972 68 10 11

Restaurant Font Moixina: Paratge de la Font Moixina s/n 17800 Olot. Tel. +34 972 261 000

Santa Pau Turisme verd: Carretera d’Olot a Santa Pau, km. 7. Santa Pau. Tel. +34 972 680 358

El pont de Llierca: Ctra. GIV-5331. Al límit entre els municipis de Tortellà, Monatgut i Oix. Al costat del Càmping Montagut.

Oficina de Turisme d’Olot: Tomàs de Lorenzana, 15, Baixos, 17800 Olot. Tel. +34 972 26 01 41

Publica un comentari

* Camps obligatoris.
L'autor d'aquest bloc modera els comentaris.