Hotel Grèvol
07 Jun 2012 0 comentaris Òscar Marín

Hotels i cases rurals de qualitat a la vall de Camprodon

A tots ens agrada que ens cuidin, que ens facin sentir com a casa quan som lluny de casa. Si Catalunya és un paradís del turisme rural és en part gràcies a l’amabilitat i la cura en els detalls dels propietaris que, des de fa generacions, obren als viatgers les portes de casa seva. A la vall de Camprodon en trobem un exemple en la Rosalia Fajulà, de 92 anys, que de ben jove regentava a la plaça de Molló una fonda i que l’any 1971 va obrir a l’entrada del poble el que avui és l’hotel Calitxó. Actualment són els seus néts, la Susanna i el Jordi Solé, els qui tenen cura d’aquest hotel de muntanya amb la mateixa passió que ella. El Calitxó té renom al Ripollès per la qualitat dels seus plats. El dia que hi vaig fer estada, amb el restaurant ple a vessar, vaig poder tastar una espatlla de cabrit exquisida, un platet de coca enramada i un carpaccio de peus de porc que em confirmaven aquell esforç que ha estat afavorit pel boca a orella.

La coca enramada

La gastronomia també és un dels puntals de l’hotel La Coma, a Setcases, un altre allotjament pioner de la vall de Camprodon. Allà em dóna la benvinguda la Carme Perpinyà, hereva de l’hotel amb restaurant que els seus pares van fundar fa quaranta-cinc anys. Al menjador de La Coma us hi serviran una selecció de plats ripollesos i un tracte afable, el complement ideal a unes instal·lacions renovades: habitacions espaioses, piscina climatitzada, sauna, gimnàs, parc infantil, sala de jocs… I per als amants dels espais oberts, al voltant de l’establiment s’estenen centenars de camins que travessen prats i boscos d’una lluminositat excepcional, on es pot gaudir de la tranquil·litat que sovint es troba a faltar a la ciutat.

A Llanars, al cor de la vall, s’hi aixeca un altre allotjament molt recomanable: l’hotel Grèvol. Podria semblar que som als Alps, per la seva arquitectura. Com ens explica l’Ester Solé, el seu pare anava sovint a esquiar a Àustria quan era jove i va decidir fundar un establiment similar als hotels alpins que havia visitat. Les habitacions, totes decorades amb mobiliari de fusta, tenen noms de cims i de plantes de muntanya. L’aposta per una cuina amb productes locals de temporada, i l’obertura d’una zona termal amb sauna i spa ara fa 11 anys, van consolidar el nom de l’hotel.

 

L’hotel Grèvol

Més recentment s’han inaugurat altres allotjaments a la vall, alguns de tan recomanables com el Mas Tubert, amb vistes sobre la vall de Bolós, i el Mas el Sunyer, a Beget, tots dos categoritzats amb quatre espigues. A banda de l’encant de les habitacions i del bon menjar, des del Mas Tubert organitzen activitats per descobrir l’entorn natural: sortides a cavall, jocs d’orientació, caminades pel PR11 de Beget a Camprodon… Al Mas Sunyer tenen sis cavalls que també permeten fer rutes pels boscos ripollesos. I encara més important, acullen els viatgers com si fossin a casa seva. Saben bé que a tots ens agrada que ens cuidin.

Publica un comentari

* Camps obligatoris.
L'autor d'aquest bloc modera els comentaris.