BAR hidratacio
01 Feb 2012 0 comentaris Fem Neu

Hidratar-se constantment és bàsic

Aquesta setmana ha entrat un cop de fred sec i està previst que arribin bones nevades a les estacions catalanes. Així, sembla que aquest cap de setmana tindrem unes condicions de neu increïbles, ja que el fred és un element que condiciona la qualitat de la neu. Per poder gaudir de l’esquí i l’snowboard els propers dies serà molt important que ens abriguem bé, amb moltes capes i utilitzar roba tècnia. Hi ha també un element molt important que sovint oblidem: la hidratació.

Quan anem a esquiar pensem en abrigar-nos bé perquè a la neu acostuma a fer força fred. Tenim la temptació de creure que amb el fred no es sua, que això només succeeix quan fem esport a l’estiu. Però no és exactament així.

Si bé és cert que a l’estiu sempre tenim més calor i tenim sensació de suar fent esport, en els esports d’hivern també es sua. Pel sol fet de fer exercici físic ja estem perdent una bona quantitat de líquids i si hi afegim que anem ben abrigats amb moltes capes, jersei de llana, guants etc. doncs això afavoreix a incrementar la sudoració i la pèrdua de líquids. A més, el fred fa que s’afavoreixi la contracció dels vasos i facilita la diüresi. Així doncs, la hidratació en els esports d’hivern és molt important.

És recomanable beure amb freqüència al llarg del dia, prendre algun líquid cada 20 o 30 minuts, ja sigui aigua, sucs o infusions. Les begudes isotòniques també són una bona manera de recuperar els líquids perduts, aporten nutrients i electròlits. Pot semblar que cada 20 o 30 minuts és molt i que no sempre es pot estar pendent d’una ampolla d’aigua. Però s’ha de valorar que avui en dia ja hi ha molt material adequat per a hidratar-se fent esport. Hi ha per exemple unes motxilles de petites dimensions que en el seu interior porten una bossa per omplir-la d’aigua i a través d’un tub es pot anar bevent sense necessitat de parar de fer esport.

Publica un comentari

* Camps obligatoris.
L'autor d'aquest bloc modera els comentaris.