heliski0
15 Jan 2013 1 comentari Redacció

Heliski: Neu verge esperant-te

Neu pols verge en muntanyes desertes. El somni de qualsevol esquiador i una experiència factible a Catalunya per mitjà de l’heliski, una modalitat d’esport extrem que consisteix a arribar en helicòpter a cotes inhòspites des d’on emprendre llargs descensos amb unes espectaculars vistes.

A meitat del segle XX es van produir les primeres pràctiques d’Heliski conegudes i és en la dècada dels seixanta quan es popularitza, principalment al Canadà, bressol d’aquesta modalitat d’esport extrem que s’ha anat estenent a altres països i que ja ha arribat a Catalunya, concretament a Vielha, de la mà de l’empresa Pyrenees Heliski.

L’Heliski et permet baixar per muntanyes verges. Pyrenees Heliski.

La profunditat de la neu pols obliga a fer servir esquís especials, més amples, o taules de surf de neu més llargues, que l’empresa facilita a l’esquiador, si així ho requereix el client, que sí que ha d’utilitzar les seves pròpies botes i roba de neu.

Els helicòpters tenen una capacitat màxima per a quatre esquiadors, que formen un grup inseparable que va sempre acompanyat d’un guia certificat. Si el grup és més gran, l’helicòpter pot realitzar diversos viatges per transportar fins a un màxim de 20 persones que baixaran en grups de quatre amb els seus respectius guies.

Grup d’esquiadores. Pyrenees Heliski.

L’Heliski es podria englobar dins de l’esquí fora pista, de manera que les mesures de seguretat són molt importants. El guia, a qui està prohibit avançar, doncs coneix les zones per les quals s’ha de passar, té una ràdio i un telèfon connectat via satèl·lit, a més del DVA (Detector de víctimes en Allau) i la motxilla coixí de seguretat amb pala i sonda que porta a sobre també cada esquiador.

L’oferta de Pyrenees Heliski comprèn un territori exclusiu de més de 400 km² entre 1500 i 3000 metres d’altitud sense cap restricció de punts de fixos. El somni de qualsevol esquiador avantatjat, un somni que es pot fer realitat a Catalunya.

Comentaris

  1. Francisco Dentista va dir això el 15 gen 2013

    Una experiencia muy excitante para los amantes del esquí y el riesgo, un punto de vista diferente de la nieve.
    Me gusta.

Publica un comentari

* Camps obligatoris.
L'autor d'aquest bloc modera els comentaris.