Ruta Transcatalunya bloc
14 Mar 2014 0 comentaris Redacció

Hi ha muntanya després dels esquís

Si esteu passant uns dies en família a una estació d’esquí a prop de l’Alta Ribagorça, els Pallars ila Valld’Aran, teniu moltes opcions per passar un bon dia a la muntanya.

Al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, l’únic parc nacional de Catalunya, podreu gaudir de la natura, practicar altres esports que no siguin de neu i fer una activitat diferent.

Practicants de senderisme a la Vall de Boí.

Podeu triar una de les moltes rutes de senderisme, o tresc (trekking) per als més esportistes, que ofereix el parc. La travessa Carros de Foc, per exemple, recorre 9 refugis del parc. El participant porta un forfet perquè se’l segellin a cada refugi fins a completar el recorregut. Hi ha una versió per nens ( fins a 12 anys).

Quan camineu, segurament passareu per alguns dels fins a 200 estanys del parc, com l’estany Negre, Clot o Mangades. Molts d’ells de l’era glacial. I amb una mica de sort, podreu veure un isard, una àliga daurada o el mític trencalòs.

Impressionant cascada del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

Si opteu per agafar la bicicleta tot terreny disposareu d’itineraris específics per a BTT. Procureu circular per aquestes rutes ja que al parc les bicicletes no poden utilitzar els camins per a vianants.

Pels que també vulguin fer una mica de cultura,  els aconsellem una sortida amb raquetes de neu pel centre romànic de la Vall de Boí, per 12 euros.

I si voleu estar en contacte amb les tradicions de la zona, podeu aviar el bestiar, una interessant activitat que consisteix en acompanyar i ajudar als pastors de la zona a pasturar el ramat. Moltes sortides es fan des de Llessui, on es troba el Museu del Pastor. Als nens, segur que els encantarà!

Ciclistes a la ruta BTT Transcatalunya.

Més informació sobre la neu, la muntanya i la natura a Catalunya.com

Publica un comentari

* Camps obligatoris.
L'autor d'aquest bloc modera els comentaris.