esqui_muntanya
29 Feb 2012 0 comentaris Fem Neu

Fer esquí de muntanya amb el material adequat

Gaudir de la muntanya, la tranquil·litat de la naturalesa i fer una mica d’activitat física és un gran plaer. Hi ha moltes formes de fer-ho realitat, excursions en bicicleta, caminant.. i a l’hivern amb els esquís de muntanya. Fer travesses de muntanya sobre la neu és un esport amb forces adeptes i cada vegada s’estan millorant més les tècniques i el material. Per això, avui, us volem donar algun consell sobre el material d’esquí de muntanya.

La roba és un dels elements més importants a l’hora de fer esquí de muntanya. Per a la pujada s’ha de pensar que, si no hi ha temperatures molt baixes s’acostuma a suar força, per això és necessària roba d’abric però lleugera i que permeti sentir-se còmode tant durant l’ascens com a la baixada. És recomanable uns pantalons específics amb certa elasticitat, així com gorro i guants. És, a més, imprescindible, unes ulleres amb vidre de qualitat, crema solar, motxilla, aigua, menjar energètic i una petita farmaciola de primers auxilis.

La primera característica que s’ha de tenir en compte amb els esquís és buscar un equilibri entre la lleugeresa i la polivalència. D’altra banda, es recomana que l’alçada dels mateixos sigui entre 5 i 35 cm més que l’alçada de l’esquiador, amb major distància per a l’esportista més expert. A més, és aconsellable obtenir primer uns esquís polivalents, per a qualsevol tipus de neu i un cop s’hagi agafat tècnica i seguretat amb ells, ja es podran agafar uns esquís més especialitzats.

La pell de foca és la tira llarga de material sintètic que s’enganxa a la sola dels esquís i permet fer l’ascens a la muntanya sense lliscar enrere. Avui, totes són adhesives. És recomanable escollir aquelles que absorbeixin poca aigua i la seva amplada sigui inferior a la de l’esquí, per tal que els cantells puguin treballar de forma adequada.

Pel que fa a les botes, hi ha dues opcions: o bé escollir comoditat en l’ascens o bé rigidesa per a la baixada. En la primera doncs, caldria unes botes toves i lleugeres que permeten un ascens còmode i en la segona, unes botes dures que fan que la baixada sigui a l’estil més semblant a l’esquí de pista. 

Publica un comentari

* Camps obligatoris.
L'autor d'aquest bloc modera els comentaris.