Estació de Lles
27 Jan 2014 0 comentaris Redacció

Guia pràctica de l’esquí nòrdic

Si vols saber més sobre la pràctica de l’esquí de nòrdic o de fons, els seus beneficis, quan iniciar-se i com practicar-lo, l’Octavi Galcerán, cap del Comitè d’esquí de fons de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern, ens dóna les claus.

L’Octavi assegura que “l’esquí de fons o nòrdic és una activitat física compatible amb totes les edats. Els nens poden iniciar-se en aquest esport amb tres o quatre anys, depenent de cada cas, i l’activitat es pot mantenir durant molts anys”.

 Esquiadors en plena sessió d’entrenament, a l’estació de Tavascan.

“Els beneficis de l’esquí nòrdic per la salut són evidents”, ens comenta, “ja que durant la pràctica d’aquest modalitat d’esport –un dels més complets que existeixen juntament amb la natació– exercitem tots els músculs del nostre cos”.

“En funció de l’edat, el nostre ritme serà més o menys accelerat, però si el nostre cos ja està acostumat pot aguantar molts kilòmetres de circuit. De fet, la cursa de llarga distància d’esquí de fons pot arribar als 90 km”.

L’esquí nòrdic, a més de millorar la teva salut cardiovascular et permet gaudir de paisatges espectaculars, com els de l’estació de Virós Vallferrera.

En relació a la pràctica, l’Octavi afirma que “és un dels pocs esports que poden practicar-se en família, ja que els circuits d’esquí de fons acostumen a ser paratges de bosc i muntanya, sense la pressió ni les gentades que fan les seves baixades per les pistes d’esquí alpí, per exemple”.

Els nens poden iniciar-se en l’esquí de fons a les estacions d’esquí nòrdic, com la d’Aransa, que tenen pendents més suaus.

Les seves recomanacions en relació a l’hora de practicar-lo són ben clares: “sempre iniciar-se amb un monitor de qualsevol de les estacions catalanes, perfectament preparats, o bé a través d’un Club d’esquí dels molts que existeixen al nostre territori. La tècnica és vital en aquest esport i un bon aprenentatge condiciona la ràpida evolució”.

Més informació a Catalunya.com

Publica un comentari

* Camps obligatoris.
L'autor d'aquest bloc modera els comentaris.