©+Josep+Aznar_OPUS_04
08 Jul 2013 0 comentaris Redacció

Catalunya se’n va de festival

Durant els mesos d’estiu, la geografia catalana ofereix un ampli ventall de propostes culturals adreçades a tots els gustos i públics. Si sou amants de la música i les arts escèniques, us proposem quatre grans festivals que no us podeu perdre.

 Grec Festival de Barcelona

El Grec Festival de Barcelona és, sense cap mena de dubte, un dels esdeveniment més interdisciplinaris de Catalunya, que durant aquest mes de juliol acollirà 79 espectacles de teatre, dansa, música i circ. Les tres germanes, versió androide d’Ozira Hirata; Plexus, interpretat per la ballarina japonesa Kaori Ito; l’espectacle de circ Popcorn Machine i els concerts de The Jazz at Lincoln Center Orchestra & Wynton Marsalis, Diego “El Cigala” i Kiko Veneno són algunes de les interessants propostes que ens conviden a gaudir de l’estiu a Barcelona.

Cartell del Grec Festival de Barcelona.

Aquest any el festival no ha volgut oblidar-se dels més petits i estrena el Mini Grec, que ofereix tretze propostes de teatre, música, dansa i titelles adreçades especialment per a nens i nenes.

Festival de la Portaferrada

El Festival de la Portaferrada, celebrat a Sant Feliu de Guíxols del 19 de juliol al 17 d’agost, és l’espai ideal per gaudir vora el mar d’actuacions d’alt nivell nacional i internacional. Nascut el 1958, aquest festival presumeix de ser el més antic que s’organitza a Catalunya durant el període estival. L’església romànica del Monestir de la Ciutat de Sant Feliu de Guíxols, el Teatre Auditori Municipal, la Casa Traschler i els patis i jardins de diverses cases del municipi acullen les 21 propostes d’aquest festival que reuneix espectacles de música, teatre i dansa. En aquesta 51a edició, destaquen les actuacions d’Alexei Volodin, Al Jarreau, Jorge Drexler, Manel i les obres T’estimo, ets perfecte, ja et canviaré i Carmen.

 Imatge de l’obra Carmen. Fotografia de Javier del Real.

Festival Castell de Peralada

Del 13 de juliol al 17 d’agost, el majestuós Castell de Peralada acollirà el Festival Castell de Peralada. Aquest esdeveniment,  que destaca per la seva oferta operística, congregarà grans veus i formacions de prestigi internacional,  concerts simfònics-corals, de cambra, jazz i pop així com espectacles de música, teatre i dansa. Aquest any desfilaran pel festival el muntatge de Norma de Bellini, amb Sondra Radvanovsky com a protagonista; el concert Wagner amb Valery Gergiev i Eva-Maria Westbroek i l’orquestra Mariinski de Sant Petersburg; Les Ballets de Monte-Carlo, Jamie Cullum, Paco de Lucía i Manel, entre molts altres.

Castell de Peralada. Fotografia cedida pel Grup Peralada.

Festival Jardins de Cap Roig

Un altre dels esdeveniments musicals més importants que es celebren aquest estiu a la Costa Brava és el Festival de Cap Roig de Calella de Palafrugell. Del 20 de juliol al 16 d’agost, els jardins del  Castell de Cap Roig es convertiran en l’escenari en el qual actuaran artistes de primeríssim nivell com Keane, Ainhoa Arteta, Diana Krall, Mark Knopfler, Fito y Fitipaldis, Melendi, Rosario, Ainhoa Arteta, Malú, Enrique Iglesias, Vicente Amigo y Pablo Alborán.

Concert del Festival de Cap Roig. Imatge cedida pel Festival de Cap Roig.

La imatge principal és de Josep Aznar.

Publica un comentari

* Camps obligatoris.
L'autor d'aquest bloc modera els comentaris.