Glòria Serra
06 Jun 2012 1 comentari Lídia Penelo

“Recomano llocs que no surten a les primeres pàgines de les guies”

La periodista Glòria Serra  (Barcelona, 1964), treballa a la ràdio i la televisió des de 1987. Sempre vinculada a la informació, aquesta barcelonina podria ser també una bona guia cultural. A Glòria Serra no se li escapa cap concert, exposició o ruta interessant, per això volem que ens ajudi a conèixer Catalunya.

A l’hora de disfrutar del teu temps lliure, on és més fàcil trobar-te, a un concert, una exposició o una passejada per veure alguna joia arquitectònica?

Depèn del temps. A l’hivern és més fàcil que vagi a veure una exposició o anar al teatre o a un concert, i amb el bon temps em ve més de gust sortir a l’aire lliure. Amb l’arquitectura, la veritat és que sóc molt curiosa, m’agrada tot el que tingui una història al darrere, ja sigui un poble on fa un munt de segles hi va passar alguna cosa, o conèixer tots els detalls dels conjunts monumentals… m’agraden les històries.

 Què és el que més valores de la cultura catalana?

La varietat, i el fet que estigui tan estesa a tot el territori. A Catalunya és gairebé impossible no trobar un poble amb una església històrica o amb la petjada d’algun veí il·lustre.

Per als que a banda de visitar la Sagrada Família, vulguin conèixer una mica més la nostra cultura, què els recomanaries?

Anar als llocs que no surten a les primeres pàgines de les guies. Començaria pel final, és a dir pels llocs que menys presencia tenen a les uies internacionals, com Poblet i Santes Creus, o el Pallars, on hi ha uns poblets increïbles. Als que encara no coneixen Catalunya els recomanaria anar a la cara B del disc, quedarien molt sorpresos i a més descobririen racons menys massificats.

Quins racons no deixes de visitar?

La ruta del Císter, per la seva bellesa arquitectónica i la combinació amb el paisatge que l’envolta. Montblanc,  la ruta per la Vall de Boí i les esglésies romàniques. M’agraden els llocs que sumen monuments, paisatges, gent i menjar, que també és molt important. Un dels valors afegits del turisme cultural de Catalunya és la gastronomia.

Quins són els teus espais imprescindibles a l’hora d’estar al dia del panorama cultural?

Tinc la fortuna i l’avantatge que llegeixo molts diaris al dia i les seves seccions culturals són molt bones. Llavors t’informen de qualsevol exposició, compra o restauració d’obra d’art i és quan decideixes anar-ho a veure. Sóc menys de comparar revistes especialitzades perquè tinc la sort d’estar molt ben informada, i també miro molt internet.

 Hi ha alguna exposició, llibre o treball musical que t’hagi interessat especialment últimament?

El ‘Jo confesso’ de Jaume Cabré, porto poques pàgines però no m’ha decepcionat. De teatre, ‘Agost’  del Teatre Nacional, és un luxe  tenir uns actors, un director  i un teatre com aquest capaç d’acollir un muntatge així. I també, l’exposició de Miró a la Fundació Miró de Barcelona, perquè fa entendre l’obra de Joan Miró.

 Tens alguna faceta artística amagada que vulguis compartir amb nosaltres?

Possiblement la d’escriure, escric diferents coses en diferents llengües. Per exemple, escric uns poemes en francès que són horrorosos i que procuro que no els vegi mai ningú.

Comentaris

 1. carme corbella va dir això el 07 jun 2012

  Bona tarda Gloria:
  Estic d’acord amb el comentari que fas de la ruta del Cister, jo estiuejo per all`i es realment bonic !!!
  Aprofito per convitdar-te a venir a la nostra instal.lació esportiva de sta Coloma de Farners.
  Si mires la web veuras les fotos i diferents activitats que fem.
  Salutacions,
  Carme Corbella
  661545198

Publica un comentari

* Camps obligatoris.
L'autor d'aquest bloc modera els comentaris.