foto Jean Pierre Ledos-3542_738x246
29 Jun 2012 1 comentari Lídia Penelo

Gabino Diego: “M’agrada el sentit de l’humor català”

L’actor Gabino Diego (Madrid 1966) se sent còmode fent cinema, teatre i televisió, però amb el registre que més gaudeix és l’humor. Habitual dels escenaris catalans, a Gabino Diego li agrada riure de les situacions absurdes, gaudir d’una bona taula, i tenir temps per als seus amics.

Actues sovint a Catalunya i sempre amb èxit …

Sempre trobo un públic molt afectuós amb mi, sensible i entès, és un públic força especial i no ho dic per dir. A més, quan actuo a Catalunya acostumo a rebre unes crítiques força bones, excepte per ‘L’Apagón’ però  entenc  que no ho fossin… Els crítics de teatre catalans tenen molt bon criteri, ara bé, com no agradis ja  pots anar fent les maletes.

Què et sembla l’oferta teatral de la ciutat?

Molt completa, sempre hi trobo coses que no es veuen la resta d’Espanya, moltes obres argentines i molta varietat per triar.

De l’època que vas viure a Catalunya, a quins llocs els tens més afecte?

M’he mogut per molts llocs però hi ha racons als quals els tinc molt d’afecte pel que hi he viscut . La meva filla viu a Terrassa i és una ciutat poble molt agradable per viure. També m’agrada la plaça major de Sarrià perquè anava a buscar-la quan sortia d’escola, i  m’agrada molt el Zurich, el jazz cava de Terrassa, i Castelldefels on hi tinc un amic que té un gimnàs i em quedo sovint a casa.

Entre funció i funció t’agrada gaudir de la gastronomia. Quins són els teus plats favorits?

M’agraden molt els restaurants orientals de Barcelona, ​​i plats de la cuina tradicional catalana com el conill a la brasa, les costelles amb all i oli, o les carxofes.

Com vas aprendre a riure’t de tu mateix?

No sé si això s’aprèn, però quan es viuen moltes desgràcies seguides crec que només queda el riure, que és molt sa. En la meva època d’escola, no tenia mala conducta però el suspenia tot i em vaig ajuntar amb el grup que suspenien i es reien de l’absurd de les valoracions a l’escola. Sempre m’ha agradat riure de les situacions absurdes, i també m’agrada el sentit de l’humor català perquè té alguna cosa molt especial.

Després d”El Apagón’ què portaràs a les sales catalanes?

Espero tornar amb un espectacle nou unipersonal, a l’estil de ‘Una noche con Gabino’.

Comentaris

  1. Lluís va dir això el 21 ago 2012

    Mentres llegia les frases atenent a la seua història escolar, recorde que quan jo tenia uns 20 anys, hi hagué una companya d’institut que va suspendre moltes assignatures i que tenia bon sentit de l’humor. Puc assegurar, amb el cor en la mà, que si fóra empresari i em trobara amb un candidat així, el triaria. ¿El motiu? Es tractaria, possiblement, d’una persona amb molta creativitat, de pensament obert i potser més efectiva que altres persones.

Publica un comentari

* Camps obligatoris.
L'autor d'aquest bloc modera els comentaris.