carreras
02 Apr 2012 0 comentaris Fem Neu

Èxit dels esquiadors catalans al final de la temporada

Núria Pau i Pol Carreras, tots dos de la federació catalana, són els campions d’Espanya d’Eslàlom de 2012. L’esquiadora de Ribes de Freser i que s’ha format a la Molina, va aprofitar el coneixement de la pista i les ganes de complir a casa per imposar-se al eslàlom. Després de marcar un temps de 1:44:12, ha superat a la segona i tercera classificada, les catalanes Eli Samper i Aina Aleu amb 1:57:04 i 1:57:44, respectivament.

Per la seva banda, Pol Carreras, ha demostrat avui que l’eslàlom és la seva especialitat en difícil estadi de Roc Blanc. Ha estat el millor en les dues mànigues destacant la primera on gairebé ha tret ja dos segons al seu immediat perseguidor, l’esquiador de Rialp (Lleida) Pol Rocamora. Carreras ha marcat 1:43:11 mentre que Rocamora, de 20 anys, ha creuat el crono amb 1:45:75. En el tercer esglaó del calaix ha pujat el també català de Vic Xavier Salarich, amb un temps de 1:47:02.

Els guanyadors de la combinada que suma els millors resultats del Súper-G que es va realitzar divendres i Eslàlom de diumenge han estat Núria Pau i Ferran Terra. El velocista de la Cerdanya s’ha penjat d’aquesta manera un or en aquests campionats d’Espanya en què ha estat plata en el Súper-G, bronze en el Gegant i quart en el Eslàlom.

La Molina va tancar ahí tres dies de competició on s’ha pogut veure un bon grup de juvenils, tant homes com dones, que pugen fort i amb ganes. L’estació ha gaudit d’un gran cap de setmana on la neu i el gran reclam d’aquesta prova han provocat que es pengés el cartell de “complet”, la millor notícia per al sector turístic a pocs dies del final de la temporada.

 

Els catalans Carles Torner i María Hidalgo guanyen l’or de Slopestyle en els Nacionals de Sierra Nevada

Els nous campions d’Espanya de Slopestyle són els riders de la federació catalana Carles Torner i María Hidalgo. La densa boira que va cobrir part de la pista va obligar els participants a afinar i no poder desplegar totes les seves habilitats segons les condicions de visibilitat. Qui millor va superar aquestes difícils circumstàncies va ser el català Carles Torner, que es va dur la medalla d’or amb una puntuació de 94,25 punts. La medalla de plata va ser per sorpresa per al juvenil Pau Bartolo, amb 85. El tercer calaix del podi va ser també per a un català, Rubén Vergés, amb 77.

En la competició femenina va ser notícia la baixa d’Elena García, una de les favorites al títol. Just en els entrenaments previs a la prova oficial, ha patit una caiguda que, encara que res greu, li ha impedit sortir a competir per les medalles. Això ha deixat la porta oberta a la catalana María Hidalgo, que s’ha fet amb el triomf amb molt avantatge sobre els seus rivals. Hidalgo va sumar un total de 85.75 punts, mentre que la medalla de plata, de l’andalusa Sarai Casares, va valer 62.50. El bronze es va adjudicar la també andalusa Itziar Luque, ja amb 47.25.

Publica un comentari

* Camps obligatoris.
L'autor d'aquest bloc modera els comentaris.