marcgasch@baqueira_MG_0663_230311
07 Dec 2012 0 comentaris Redacció

Estacions preparades, llestes, ja!

La temporada d’esquí acaba de començar, però les estacions porten preparant-se mesos per poder oferir als seus usuaris les millors condicions possibles. Les últimes nevades han permès un inici de campanya hivernal a ple rendiment i els més afortunats ja han gaudit dels primers descensos.

Encara que aquest any ha començat amb força neu, la majoria d’estacions han millorat els seus sistemes artificials per poder oferir un excel·lent servei a l’usuari en cas que les precipitacions no acompanyin. La Molina ha innivat la pista de La Genciana, fins a assolir els 28 quilòmetres esquiables de neu artificial. A Espot Esquí, Port Ainé i Tavascan han implementat el seu sistema per assegurar la pràctica de l’esport durant tota la temporada sense deixar de banda la necessitat de millorar en eficiència energètica, tendència predominant en la majoria d’estacions, que aposten pels últims sistemes de canons de neu artificial que minimitzen l’impacte mediambiental.

Juntament amb el respecte pel medi ambient, la seguretat és una altra de les principals preocupacions dels responsables de les estacions d’esquí. Baqueira Beret, Masella i la Vall de Núria han invertit en millores de senyalització i /o adequació de les pistes per reduir els accidents. L’estació d’esquí de fons de Sant Joan de l’Erm ha renovat la zona de la cunya-Roca Senyada, convertida en una nova pista.

Aquest any també és més fàcil accedir a algunes pistes, com és el cas de l’estació Boi Taüll, gràcies a l’asfaltat de la carretera que la uneix amb el Pla de l’Ermita; Guils Fontanera, amb les obres a l’accés des del poble de Guils, i Vallter 2000, que estrena nova imatge corporativa i un snowpark.

Les principals novetats de les estacions gestionades per FGC (de la Molina, Vall de Núria, Espot, Port Ainé, Vallter i Tavascan) són els nous forfets integrats que permeten esquiar a totes les estacions del grup i ofereixen descomptes en moltes altres activitats paral·leles.

En un esport en el qual les condicions meteorològiques són tan importants com és l’esquí, les estacions han apostat fortament per oferir la màxima informació als usuaris, que disposen de pàgines webs renovades i aplicacions mòbils amb informació al detall de l’estat de les pistes i les previsions atmosfèriques. Internet i esquí, cada vegada més a l’abast de tots.

Publica un comentari

* Camps obligatoris.
L'autor d'aquest bloc modera els comentaris.