VALLTER 2000
18 Jan 2012 0 comentaris Fem Neu

Esquiar amb els peus i el cap

En general no considerem l’esquí o l’snowboard com a esports de risc, de fet són activitats de lleure. Atrauen escoles, famílies i grups d’amics. Anar a la neu i calçar-se els esquís i les botes es fa pensant que és com qui es posa a jugar al pati de l’escola. És cert que no és, en absolut perillós anar a esquiar i fer snowboard, però tot i així s’ha d’anar amb precaució. Per això avui volem dedicar un espai a explicar-vos algunes consideracions per a esquiar.

En alguna altra ocasió hem comentat la necessitat de portar el material adequat al nostre nivell, així com la roba que ens permeti moure’ns amb comoditat. Però hi ha altres elements a tenir en compte. Abans de posar-nos a esquiar és recomanable fer un bon escalfament, no posar-nos directament a baixar pistes. Moure cames, genolls, braços.. anirà bé per despertar el cos i que estigui activat. I les dues o tres primeres baixades no cal fer-les al màxim nivell, val més començar poc a poc i anar augmentant el ritme a mida que llisquem per les pistes.

Un cop estiguem a punt per esquiar al 100% cal seguir unes pautes per gaudir al màxim de l’esquí i l’snowboard. S’ha de tenir precaució amb els altres esquiadors, dominant la nostra velocitat i la forma d’esquiar per si ens trobéssim amb qualsevol dificultat poder-la evitar o sobrepassar-la de la millor manera possible. Per això hem de controlar el nostre camí, la trajectòria que volem fer. En una pista no estem sols i s’ha d’anar vigilant la resta d’esquiadors i en cas de voler avançar, controlar l’espai que tenim i la trajectòria dels altres esquiadors. De la mateixa manera que s’ha de tenir un ull posat en les cruïlles, d’on poden aparèixer esquiadors per sorpresa que no teníem controlats. En general doncs, s’ha de ser prudent, evitar aturar-se enmig de les pistes si no és necessari i tenir ben clar que el nostre nivell sigui l’adequat a la pista que volem baixar.

Imatge: Vallter 2000

Publica un comentari

* Camps obligatoris.
L'autor d'aquest bloc modera els comentaris.