tuixent 035_bloc_ret
20 Jan 2014 0 comentaris Redacció

Esquí nòrdic: esport complet i natura

Practicar un esport de neu i gaudir de la natura en estat pur és possible si decideixes practicar la modalitat d’esquí nòrdic o de fons, que amb el pas dels anys ha guanyat adeptes. Aquestes estacions són ideals per a les famílies ja que tenen uns pendents molt suaus, aptes per als més petits i ideals per iniciar-se a la pràctica de l’esquí. Són pistes segures, amb vistes espectaculars i les del Pirineu catalàn, les tens molt a prop.

L’esquí nòrdic és un dels esports més complets que existeixen juntament amb la natació. Té molts altres avantatges i beneficis si et decideixes a practicar-lo:

• Augmenta el to muscular y millora la coordinació i l’equilibri.

• Exercita el sistema cardiovascular i millora la resistència i el ritme cardíac.

• Protegeix les teves articulacions de les lesions, ja que és un esport sense impacte.

• El material de l’equip és més lleuger que el de la modalitat d’alpí.

• No és difícil, amb 15 hores de classes pots aprendre a defensar-te i esquiar.

• Et permet recórrer paratges molt tranquils i paisatges salvatges que conserven intactes.

• Pots practicar-lo sol o en família, ja que a les estacions d’esquí nòrdic els nens poden aprendre a esquiar sense cap mena de perill.

Un esquiador de fons a l’estació d’Aransa que compta amb circuits senyalitzats que recorren boscos de pi negre (Foto: Tot Nòrdic)

L’estació de Guils Fontanera ofereix fins a 45 km de pistes i 25 circuits (Foto: Tot Nòrdic)

Els bonics paratges de l’estació de Lles combinen els boscos de pi negre amb unes vistes privilegiades de la serra del Cadí i de la vall de la Cerdanya (Foto: Tot Nòrdic)

Les pistes de Sant Joan de l’Erm, situades entre els 1.700 i els 2.000 metres, conformen l’espai d’esquí nòrdic més extens de Catalunya (Foto: Tot Nòrdic)

On pots practicar-lo

Al Pirineu català disposes de sis estacions d’esquí  nòrdic: Aransa, Guils Fontanera, Lles, Sant Joan de l’Erm, Tuixent-La Vansa i Virós Vallferrera. A més, t’ofereixen de 23 a 40 Km de circuits d’esquí i també itineraris o rutes de raquetes de neu (de 7 a 15 Km) per passejar i gaudir del paisatge espectacular que les envolta.

Situada al Parc Natural de l’Alt Pirineu, Virós Vallferrera ofereix diferents circuits que recorren un bosc de gran bellesa natural i paisatgística (Foto: Tot Nòrdic)

Més informació a catalunya.com.

*La foto de portada correspon a l’estació de Tuixent-La Vansa (Foto: Tot Nòrdic)

Publica un comentari

* Camps obligatoris.
L'autor d'aquest bloc modera els comentaris.