esqui_adaptat
20 Mar 2012 0 comentaris Fem Neu

Esquí adaptat a Baqueira Beret

L’esquí, malgrat ser un esport individual també pot tenir la seva vessant col·lectiva, com és en el cas de l’esquí adaptat. Per exemple, en el cas de deficiències visuals, els esquiadors necessiten d’uns guies per a poder baixar per les pistes i gaudir de la neu i la muntanya. Aquesta setmana, aquests esquiadors són un dels protagonistes del Campionat d’Espanya d’Esquí adaptat que s’esta celebrant a Baqueira Beret.
L’estació aranesa acull des d’ahir i fins demà tres proves de la XXVI edició del Campionat d’Esquí Alpí Adaptat. Hi participen esquiadors que formen part de la Federació Espanyola d’Esports per a Discapacitats Físics (FEDDF), la Federació Espanyola d’Esports de Paralítics Cerebrals (FEDPC) i de la Federació Espanyola d’Esports per a Cecs (FEDC). Cal destacar la presència al Campionat del medallista Jon Santacana, de la FEDC.
La competició consisteix en tres proves: un eslàlom, un eslàlom gegant i un súper gegant. Totes tres curses es realitzen al Stadium Beret, que està en molt bones condicions de neu.
L’esquí adaptat, com tot esport que practiquen esportistes amb discapacitats, és una forma de superació, tot un conjunt de reptes per assolir i compartir.

Publica un comentari

* Camps obligatoris.
L'autor d'aquest bloc modera els comentaris.