Escola d'esquí de La Molina
07 Feb 2014 0 comentaris Redacció

Tria escola d’esquí per als teus fills

Totes les estacions d’esquí catalanes compten amb escoles d’esquí de llarga tradició, algunes fins i tot en tenen més d’una. Per exemple La Molina, que en té nou. Són la millor opció perquè els nens aprenguin la tècnica de l’esquí o bé perquè la perfeccionin. L’edat recomanada per començar a esquiar són els cinc anys, encara que a la majoria d’escoles d’esquí s’admeten nens de quatre.

És important, quan els nens s’inicien en l’esquí, que tinguin un contacte progressiu amb la neu: jugar i familiaritzar-se amb ella abans de començar a practicar l’esport. A les escoles d’esquí els nens aprenen a caminar amb els esquís i també, molt important, a saber caure bé amb ells.

Primer de tot, els nens aprenen a fer cunya

Si vols portar al teu fill perquè aprengui a esquiar, a qualsevol escola del Pirineu català, has de saber que disposes d’una àmplia oferta de cursos amb monitors qualificats. Els nens poden fer classes, individuals o col·lectives, entre setmana o els caps de setmana i en diferents idiomes (català, castellà, anglès, francès…).

El ventall de modalitats esportives amb neu és molt ampli (alpí, nòrdic, telemark, snowboard, heliesquí…). L’estació Vallter2000 ha incorporat aquest any l’ensenyament de raquetes i esquí de muntanya amb itineraris adaptats a tot tipus de públic. A Sant Joan de l’Erm i a Tuixent-La Vansa també es poden fer activitats, a banda de les classes, com construcció d’iglús, gimcanes amb esquís i jocs d’orientació.

L’edat recomanada  pels  experts per començar a esquiar són els cinc anys.

Els cursos podenser d’iniciació o perfeccionament de la tècnica.

Els d’iniciació, tal i com recomanen a Vall de Núria, han de ser de dues hores. Primer hi ha l’explicacio i adaptació al material, per tenir les primeres sensacions de lliscament. Després, i segons l’evolució de cada alumne, i es s’ensenya a frenar, a fer un derrapatge i s’explica com fer un gir.

Primeres classes a La Molina

I els de perfeccionament de la tècnica poden incloure la pràctica de diversos tipus de viratges. També se’ls ensenya a girar en pistes de diferents nivells. A més a més, també els corregeixen posicions equivocades.

Aquí podràs trobar els enllaços a totes les escoles d’esquí de Catalunya.

Publica un comentari

* Camps obligatoris.
L'autor d'aquest bloc modera els comentaris.